your ads here!
Month: August 2019

В Гонконзі тривають сутички між поліцією та учасниками забороненого маршу

No Comments

Великі групи протестувальників зібралися та пройшли маршем у центрі Гонконгу 31 серпня, попри попередню заборону влади міста на проведення акції.

Між ними та поліцейськими виникли жорсткі сутички: мітингарі кидали в правоохоронців коктейлями Молотова, ті, своєю чергою, застосовували сльозогінний газ та водяні гармати.

Протистояння між активістами та владою 31 серпня виявилося найбільш агресивним за весь 12-тижневий період протестів. Воно почалося з того, що чиновники відхилили заявку на марш на честь п’ятої річниці з того дня, як Китай заборонив виборчу реформу в Гонконгу.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що активісти влаштували масовий перегляд документального фільму про Революцію гідності 2014 року в Україні «Зима у вогні» 29 серпня. Після цього поліція заарештувала лідерів протесту: Джошуа Вонга, Агнес Чоу та Енді Чена. Згодом їх відпустили під заставу.

Протести в Гонконгу спалахнули понад два з половиною місяці тому з вимогами не ухвалювати законопроект місцевої влади, що міг призвести до видачі мешканців Гонконгу для судів чи відбування покарань до решти Китаю. Після скасування законопроекту їхні учасники розширили вимоги, домагаючись відновлення повної демократії і незалежного розслідування ймовірних зловживань поліції проти демонстрантів.

Ці протести стали в Гонконгу найбільшою кризою з часу переходу регіону під владу Китаю 1997 року і вважаються значним викликом для комуністичної влади в Пекіні. Це питання, серед інших, мають обговорити лідери країн «Групи семи» на саміті, що триває цими днями у Франції.

Нині Гонконг має у складі Китаю широку автономію і досі ще значною мірою зберігає відсутній у решті Китаю демократичний лад із часів, коли ця територія була британською колонією до 1997 року.

your ads here!
Categories: Світ

Росія: акція за чесні вибори й на захист політв’язнів відбувається в Москві

No Comments

У столиці Росії Москві 31 серпня відбувається акція за чесні вибори в Московську міську думу. Учасники ходи вимагають звільнити політичних в’язнів і припинити силове придушення протестів.

Захід на Бульварному кільці не узгоджений з міською владою. Провести його закликала соратниця Олексія Навального Любов Соболь.

Ще до початку заходу біля пам’ятників Пушкіну і Грибоєдову в центрі Москви відбувалися поодинокі пікети. Активісти, зокрема, вимагали звільнити обвинувачених у так званій «московській справі» про масові заворушення і напади на представників влади.

Протести у Москві тривають з середини липня, після того як стало відомо про відмову десяткам незалежних кандидатів у реєстрації на вибори до Московської міської думи.

Акції 27 липня і 3 серпня розігнали силовики, які затримали загалом близько 2500 людей. Декількох незареєстрованих кандидатів відправили під адміністративний арешт.

your ads here!
Categories: Світ

Пакистан: щонайменше 24 людини загинули після падіння автобуса в річку

No Comments

Щонайменше 24 людини загинули після падіння автобуса в річку на північному заході Пакистану, повідомила поліція. Ще дев’ять людей зазнали травм.

Інцидент трапився ввечері 30 серпня в провінції Хайбер-Пахтунхва.

Усі пасажири автобуса поверталися із весільної церемонії.

Схожі дорожні інциденти часто трапляються в Пакистані, де автомобілісти значною мірою нехтують правилами дорожнього руху й нормами безпеки на пошкоджених дорогах, особливо в гірській місцевості на півночі.

your ads here!
Categories: Світ

Підозрюваний у вбивстві в Берліні росіянин в’їхав до ЄС за підробленим паспортом

No Comments

Підозрюваний у вбивстві колишнього учасника війни в Чечні на стороні сепаратистів в Берліні росіянин в’їхав до Європейського союзу за фальшивим паспортом. Про це мовиться у спільному розслідуванні журналу «Шпігель», групи Bellingcat і російського видання The Insider.

23 серпня о центрі Берліна було вбито громадянин Грузії Зелімхан Хангошвілі. Він був застрелений з пістолета з глушником людиною в перуці. Поліція затримала за підозрою у вбивстві 49-річного росіянина. Німецький таблоїд «Більд» називав його Вадимом Сергійовичем. За даними розслідування «Шпігеля» і Bellingcat, підозрюваного звуть Вадим Андрійович Соколов.

За даними розслідувачів, Соколов в’їхав на територію Євросоюзу за новим паспортом, виданим в липні 2019 року. Журналістам не вдалося виявити людини з ім’ям, прізвищем і датою народження, зазначеної в паспорті, ні в одній з російських баз даних, що дозволило їм припустити, що документ – підроблений. В тому числі його немає в базі даних системи «Роспаспорт», що повинно було привести до його затримання на кордоні. Розслідувачі допускають, що паспорт могли видалити з бази, що може вказувати на зв’язок Соколова зі спецслужбами.

Офіційні особи в Берліні особистість затриманого не розкривають, вказуючи тільки його російське громадянство, зазначає агентство Reuters. Міністерство внутрішніх справ країни не прокоментувало агентству розслідування.

your ads here!
Categories: Світ

Наближення урагану «Доріан»: мешканців Флориди закликали запастися їжею, водою та ліками

No Comments

Влада американського штату Флорида закликала мешканців запастися їжею, водою та ліками хоча б на тиждень і бути готовими до проблем з електропостачанням та мобільним зв’язком через наближення урагану «Доріан». Очікується, що на початку наступного тижня він досягне узбережжя.

З наближенням до суші ураган посилюється, попередили синоптики.

У Флориді вже оголошено режим надзвичайної ситуації, задіяно 2500 військових Національної гвардії, ще 1500 у режимі очікування.

Президент США Дональд Трамп у четвер скасував заплановану поїздку на урочистості до Польщі, відправивши замість себе віце-президента Майка Пенса.

your ads here!
Categories: Світ

Візит місії МВФ в Україну очікується у період 10-24 вересня – прем’єр

No Comments

Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну очікується з 10 до 24 вересня цього року, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв’ю журналістам декількох ЗМІ.

«Вже за декілька тижнів у Києві буде місія МВФ, з якою ми будемо вести переговори щодо нової, на 3-4 роки, програми співпраці з Україною», – заявив Гончарук.

Відповідаючи на запитання про ціни на газ для населення, що тривалий час було спірним питанням у відносинах між попереднім Кабінетом Міністрів і фондом, Гончарук зазначив, що уряд не повинен втручатися адміністративними рішеннями в ціноутворення, навіть на енергоносії.

Згідно із базовим прогнозом Національного банку, за новою програмою співпраці з МВФ Україна може отримати два мільярди доларів від МВФ у цьому році та ще по два мільярди у 2020 й 2021 роках. Обсяг поточної програми – 3,9 мільярда доларів.

21 грудня 2018 року Україна отримала перший і наразі єдиний транш за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом обсягом близько 1,4 мільярда доларів.

Востаннє місія МВФ працювала в Україні в травні 2019 року.

your ads here!
Categories: Економіка

ЄС обіцяє працювати над збереженням іранської ядерної угоди

No Comments

Європейський союз продовжить роботу зі збереження іранської ядерної угоди 2015 року, при цьому залишаючись відкритим для прогресу, що виходить за її рамки. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні 30 серпня у Гельсінкі. Там під час зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу, як очікується, обговорюватиметься угода, а також безпека судноплавства в Перській затоці.

«Моя роль полягає в тому, щоб зберегти повне виконання чинних угод. Знову ж таки, якщо щось ще може на цьому базуватися, то це буде вітати і супроводжувати Європейський союз», – сказала Моґеріні.

Моґеріні сьогодні проводить переговори з порятунку угоди із міністрами закордонних справ Великобританії, Франції і Німеччини – європейських країн, які дотримуються умов угоди 2015 року, що вимагає від Ірану приборкати свою ядерну програму в обмін на послаблення санкцій.

Ця угода виявилася під загрозою після того, як Сполучені Штати вийшли з неї торік і знову наклали жорсткі економічні санкції на Іран.

Напруженість в стратегічній Ормузькій протоці і довкола неї посилилася після спроб Ірану захопити західні танкери.

Великобританія приєдналася до місії Вашингтона щодо захисту комерційних перевезень найважливішими маршрутами із торгівлі нафтою через Перську затоку. Інші європейські країни не хочуть приєднуватися, побоюючись, що посилення військово-морської присутності в регіоні може призвести до ескалації ситуації і, можливо, до збройного конфлікту.

your ads here!
Categories: Світ

Гривня знову посилюється на міжбанку

No Comments

Українська національна валюта знову наближається до річного максимуму в парі з доларом США. На українському міжбанківському валютному ринку в останню лютню сесію станом на 12:00 котирування становили 25 гривень 12–14 копійок за одиницю американської валюти, це на сім копійок менше, ніж на закритті торгів 29 серпня.

«Торги по долару на 12-ту годину на піку активності. Тривають операції по лотах до 1 мільйона доларів при невеликій перевазі пропозиції над попитом», – інформує сайт «Мінфін».

Національний банк України встановив опівдні довідкове значення на рівні 25 гривень 15 копійок за долар, це на вісім копійок менше за офіційний курс на 30 серпня.

На 1 серпня НБУ встановив найвищий за останні три з половиною роки курс гривні до долара – 25,02 за одиницю американської валюти.

your ads here!
Categories: Економіка

Пов’язана з колишніми регіоналами фірма не управлятиме «Межигір’ям» – «Схеми»

No Comments

Агентство з розшуку та управління арештованими активами (АРМА) розірвало договір з ТОВ «Скомпані», яку обрали переможцем конкурсу на управління колишньою резиденцією експрезидента України Віктора Януковича «Межигір’я». Про пов’язаність цієї компанії з колишніми регіоналами та невідповідність конкурсним критеріям журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший») розповідали у розслідуванні «АРМАгеддон для «Межигір’я». 

Про розірвання контракту від 7 серпня з ТОВ «Скомпані» йдеться в листі АРМА до управителя, який є у розпорядженні «Схем». Своє рішення в Агентстві аргументували тим, що «Скомпані» порушила низку обов’язкових умов у договорі, які мала виконати після його підписання. Зокрема, новий управитель не застрахувався від можливих проблем у випадку невиконання умов у договорі – протягом десяти днів «Скомпані» мала укласти договір зі страховою компанією на певну суму, яка б компенсувала пов’язані з цим збитки.

В АРМА також незадоволені й тим, що «Скомпані» не відкрила окремий рахунок для здійснення розрахунків, пов’язаних з управлінням «Межигір’ям».

Крім того, зазначається у листі АРМА, компанія не подала відомостей про прийняття «Межигір’я» та не прозвітувала про виконані за місяць в резиденції роботи, як того вимагає договір. Такі причини в Агентстві визнали достатніми, аби розірвати договір зі «Скомпані». 

У тому числі, як стало відомо «Схемам», «Скомпані» також не розрахувалася за оцінку корпоративних прав ТОВ «Танталіт» (пов’язаної з Януковичем компанії, якій належить майно «Межигір’я»), замовлену АРМА у червні 2019 року.

У самому Агентстві коментувати тему «Межигір’я» відмовились, натомість голова Громадської ради при АРМА Гліб Канєвський підтвердив розірвання договору зі «Скомпані». 

«Схеми» також зв’язалися з директором ТОВ «Скомпані» Олексієм Вороненком. Він заявив, що про розрив угоди дізнався від журналістів.

«Я поки що це не можу не підтвердити, не спростувати, тому що особисто я такої інформації не маю… Я звернуся до АРМА із запитанням, чи так це, чи ні», – повідомив Вороненко.

На питання, чи дійсно «Скомпані» не виконувала умови договору, Вороненко відповів, що «не володіє інформацією» та пообіцяв сконтактувати із фінансовим спеціалістом компанії. Однак, на подальші дзвінки журналістів він не відповів.

29 травня 2019 року компанія «Скомпані» перемогла у конкурсі на право управління арештованою резиденцією колишнього президента Віктора Януковича «Межигір’я».

Директором компанії є Олексій Вороненко – донедавна помічник депутата Євгена Мураєва – колишнього регіонала, згодом члена партії «Опозиційний блок» та власника телеканалу «Наш».

Обрання «Скомпані» переможцем тендеру АРМА на управління резиденцією «Межигір’я» викликало великий суспільний резонанс.

Громадська рада при АРМА закликала провести новий конкурс на управителя резиденцією.

Зокрема, через «вигаданий досвід» компанії-переможця, яка, як виявили журналісти «Схем», з часу заснування не здійснювала реальної господарської діяльності і не управляла до цього іншими об’єктами, як повідомляла в своїй презентації на конкурсі. Крім того, у ній «Скомпані» вказала партнерів, з якими планувала розвивати територію «Межигір’я», однак у коментарі «Схемам» вони заперечили таку співпрацю.

2018 року слідчі Генеральної прокуратури України передали «Межигір’я» АРМА для пошуку керуючого для колишньої резиденції Віктора Януковича. Згодом, у листопаді 2018 року, АРМА оголосило конкурс на управління активами резиденції, його кілька разів продовжували.

«Межигірʼя» раніше було резиденцією Віктора Януковича, але після його втечі з країни в лютому 2014 року територія стала національним парком і музеєм корупції, де щорічно бувають мільйони українців та іноземців. Нині в резиденції відбуваються екскурсії й громадські заходи, знімаються фільми. Будівлями і зоокуточком «Межигір’я» опікуються волонтери, які збирають на це кошти з відвідувачів.

your ads here!
Categories: Економіка

Європейські учасники ядерної угоди з Іраном ведуть переговори про збереження договору

No Comments

Міністри закордонних справ Великої Британії, Франції та Німеччини проводять переговори, спрямовані на збереження ядерної угоди з Іраном – на тлі продовження тиску на Тегеран з боку Сполучених Штатів.

До учасників переговорів 30 серпня в столиці Фінляндії Гельсінкі приєднається очільниця зовнішньої політики Євросоюзу Федеріка Моґеріні.

Серед тем дискусій також є обговорення питань безпеки судноплавства в Перській затоці.

Президент США Дональд Трамп 2018 року вивів Вашингтон із багатосторонньої ядерної угоди з Іраном, що обмежила ядерну програму Тегерана так, щоб він не зміг здобути ядерної зброї, звинувативши Іран у її порушеннях. Відтоді він наклав на Тегеран уже кілька пакетів санкцій США і погрожує новими обмеженнями. У відповідь Іран вимагає від інших учасників угоди захистити Тегеран від американських санкцій і, заявляючи про їхню бездіяльність, почав демонстративно порушувати деякі пункти угоди. Натомість країни-учасниці попередили Іран, що він має повернутися до виконання своїх зобов’язань.

your ads here!
Categories: Світ

США залишать своїх військових в Афганістані і після досягнення мирної угоди – Трамп

No Comments

Президент Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати військову присутність в Афганістані, навіть після досягнення мирної угоди з талібами. В інтерв’ю радіо Fox News 29 серпня Трамп сказав, що після того, як чисельність військовослужбовців зменшиться до 8600, буде ухвалене подальше рішення.

«Ми збираємося зберегти присутність там (у Афганістані – ред.). Ми суттєво зменшуємо цю присутність, але вона у нас буде завжди», – сказав Трамп.

Відповідна заява Трампа прозвучала на тлі переговорів США з талібами в рамках дев’ятого раунду переговорів в столиці Катару Досі з метою укласти історичну угоду про припинення 18-річного афганського конфлікту.  Вашингтон заявляв, що прагне укласти мирну угоду до 1 вересня.

США офіційно завершили свою бойову місію в Афганістані у 2014 році, але близько 14 тисяч американських військових залишаються в країні, в основному з навчальною і консультативною метою. Лише деякі сили США проводять контртерористичні операції.

Таліби нині контролюють або ведуть збройну боротьбу приблизно на половині території Афганістану. Це найбільша підконтрольна цьому рухові територія від 2001 року, коли міжнародна коаліція під проводом США витіснила цю групу від влади.

 

your ads here!
Categories: Світ

Болтон на зустрічі з Лукашенком хоче обговорити питання прав людини і нерозповсюдження зброї

No Comments

У четвер в білоруській столиці Мінську розпочалася зустріч радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джона Болтона із президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

«Попри весь галас навколо вашої поїздки, тут багато позитивного, особливо для Білорусі. Позитивне в тому, що ми весь час з моменту погіршення наших відносин з США пропонували перегорнути цю негарну сторінку і почати наші відносини з нового аркуша», – сказав Лукашенко на початку зустрічі з Болтоном.

Олександр Лукашенко назвав візит американського посадовця історичним і запропонував «по-дружньому» обговорити всі питання відносин Білорусі і США.

Болтон, у свою чергу, заявив, що для американської сторони важливі «питання прав людини, нерозповсюдження зброї».

«Я згоден, що ми повинні бути щирі щодо цих тем і знайдемо спільну мову. Історія не стоїть на місці. Минуло багато часу з моменту розпаду СРСР, геополітична ситуація змінилася і змінюється навіть під час нашої розмови», – сказав Болтон.

Перед тим, як прибути до Білорусі, Джон Болтон провів переговори з прем’єр-міністром Молдови Майєю Санду щодо «питань безпеки» і висловив підтримку антикорупційним діям нового уряду Молдови. До того, американський посадовець мав дводенний візит в Україні.

your ads here!
Categories: Світ

Меркель та Путін обговорили підготовку зустрічі в «нормандському форматі» – речник

No Comments

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Росії Володимир Путін обговорили телефоном підготовку зустрічі лідерів країн «нормандському формату», повідомив представник німецького уряду Штеффен Зайберт у Twitter.

За його словами, сторони наголосили на необхідності прискорити переговори щодо майбутніх контрактів на транзит російського газу територією України.

Останніми тижнями точаться розмови про те, що після тривалої перерви може вже ближчим часом відбутися новий саміт у «нормандському» форматі, з участю керівників України, Франції, Німеччини і Росії. Із закликами провести такий саміт виступає президент України Володимир Зеленський. Він також пропонував розширити коло учасників за рахунок керівників Великої Британії і США, але ця пропозиція наразі не знайшла підтримки.

26 серпня президент Франції Емманюел Макрон заявив, що наступні переговори у «нормандському форматі» відбудуться у вересні, однак дати не назвав.

Президент Росії Володимир Путін, зі свого боку, вже заявляв, що може зустрітися з українським керівником тільки за умови, зокрема, прямих переговорів Києва з ватажками підтримуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», що визнані в Україні терористичними. Дотепер офіційний Київ відкидає таку можливість.

your ads here!
Categories: Світ

Україна отримає природний газ зі США через Польщу – компанія ЕРУ

No Comments

Природний газ зі Сполучених Штатів надійде в Україну через Польщу, повідомила 29 серпня компанія «Енергетичні ресурси України», яка є учасником угоди.

«Польська нафтогазова компанія (PGNiG) придбає зріджений природний газ у США, який буде продано компанії «Енергетичні Ресурси України» (ЕРУ) після регазифікації. Завдяки послідовному розширенню поставок зрідженого газу PGNiG здатна пропонувати природний газ більшій кількості споживачів», – ідеться в повідомленні.

За даними компанії ЕРУ, на початку листопада 2019 року зріджений газ прибуде до польського терміналу в Свіноуйсьці. Згодом газ надійде до польської системи передачі, звідки він потрапить до України через газове сполучення в Германовіце. Поставки для ЕРУ здійснюватимуться до кінця 2019 року.

Раніше 29 серпня Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повідомила, що до початку опалювального сезону необхідно закачати у підземні сховища газу (ПСГ) ще близько двох мільярдів кубометрів палива.

Ризиком для України перед початком нового опалювального сезону є ймовірне припинення або суттєве скорочення російського транзиту газу через українську газотранспортну систему (ГТС) з січня 2020 року, коли завершується дія довгострокової угоди на транзит. Росія зможе вдатися до такого кроку, якщо запустить до кінця 2019 року газопровід «Північний потік-2». Переговори щодо нової угоди про транзит газу з використанням української ГТС нині тривають.

your ads here!
Categories: Економіка

Долар незначно подорожчав на міжбанку

No Comments

На українському міжбанківському валютному ринку торги 29 серпня відкрилися на тлі незначного зростання курсу долара порівняно з котируваннями під час закриття торгів 28 серпня. Перші години сесії відбулися з незначними коливаннями, котирування станом на 12:00 складали 25 гривень 23–26 копійок за долар.

«Попит частково знизився за рахунок виходу на торги великих продавців та закриття ними великих сум покупців. Спостерігається хитка рівновага», – інформує сайт «Мінфін», фахівці якого відстежують перебіг торгів.

Національний банк України опівдні встановив довідкове значення курсу на рівні 25 гривень 24 копійки, це на дві копійки більше за офіційний курс на 29 серпня.

На 1 серпня НБУ встановив найвищий за останні три з половиною роки курс гривні до долара – 25,02 за одиницю американської валюти.

your ads here!
Categories: Економіка

У Москві облили фекаліями російську опозиціонерку Любов Соболь

No Comments

Російська опозиціонерка Любов Соболь, яку виборчком не зареєстрував кандидатом у депутати Московської міської думи, заявила, що на неї напали в Москві.

«Щойно на мене напали біля під’їзду мого будинку, коли я сідала в таксі, виплеснули як.ийсь бруд, залили салон машини», – написала Соболь у мережі Twitter.

Соболь вважає, що напад на неї могли організувати люди близького до російського президента Володимира Путіна бізнесмена Євгена Пригожина. «Його почерк, його «фекальний» стиль, його людина знімала мене на камеру під час нападу», – стверджує опозиціонерка.

Соболь пов’язала напад з акцією протесту 31 серпня, про проведення якої в Москві вона оголосила 28 серпня.

У Росії впродовж кількох тижнів відбувалися як дозволені владою, так і несанкціоновані виступи проти недопуску незалежних кандидатів на вибори до міської думи в Москві. Частина лідерів протесту провела від кількох днів до понад місяця під адміністративним арештом, частині рядових активістів нині загрожують багаторічні терміни ув’язнення.

your ads here!
Categories: Світ

До початку опалювального сезону необхідно ще 2 мільярди кубометрів газу – «Нафтогаз»

No Comments

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повідомила, що до початку опалювального сезону необхідно закачати у підземні сховища газу (ПСГ) ще близько двох мільярдів кубометрів палива.

«Обсяги газу у підземних сховищах перевищили 18 мільярдів кубометрів. Щоб пройти опалювальний сезон без енергетичних ризиків, маємо до початку опалювального сезону накопичити в ПСГ близько 20 мільярдів кубометрів газу», – ідеться в повідомленні в твітері.

Ризиком для України перед початком нового опалювального сезону є ймовірне припинення або суттєве скорочення російського транзиту газу через українську газотранспортну систему (ГТС) з січня 2020 року, коли завершується дія довгострокової угоди на транзит. Росія зможе вдатися до такого кроку, якщо запустить до кінця 2019 року газопровід «Північний потік-2». Переговори щодо нової угоди про транзит газу з використанням української ГТС нині тривають.

 

your ads here!
Categories: Економіка

В Італії сталося виверження вулкану Стромболі

No Comments

На півдні Італії 28 серпня прокинувся вулкан Стромболі. Потужне виверження сталося після полудня, викинувши в повітря високий стовп попелу, повідомляє італійське агентство ANSA.

Наразі про постраждалих не повідомляють.

Виверження Стромболі відчули не тільки туристи та мешканці однойменного острова але й на сусідніх островах. Високий стовп диму було видно за багато кілометрів.

Виверження також призвело до невеликих локальних пожеж.

Останнє виверження вулкану Стромболі сталося 3 липня. Тоді загинула людина.

your ads here!
Categories: Світ

У Перу знайшли, можливо, найбільше в історії поховання принесених у жертву дітей – науковці

No Comments

У Перу археологи знайшли, ймовірно, найбільше в історії масове поховання дітей, яких принесли у жертву.

Як повідомляє 28 серпня ВВС News, тіла 227 дітей віком від 5 до 14 років знайшли на розкопках в Уанчака, недалеко від Ліми. На деяких тілах збереглися волосся та шкіра, розповіли вчені.

Археологи вважають, що жертвоприношення здійснили більше 500 років тому представники цивілізації чиму, яка зникла після завоювання анками. За словами науковців, дітей скоріш за все вбили під час дощів, поховали їх у напрямку до океану. Археологи припускають, що цим жертвоприношенням чиму намагалися викликати хорошу погоду.

Розкопки на місці масового поховання тривають.

Минулого року в Перу археологи знайшли ще два місця поховання принесених в жертву дітей. Загалом там виявили близько 200 тіл.

Близько року тому археологи знайшли в Перу двоє інших поховання принесені в жертву дітей. Там було виявлено 200 тіл. Тоді дослідники також припустили, що місцева племена приносили в жертву дітей через різкої зміни клімату.

your ads here!
Categories: Світ

Мексика: внаслідок підпалу бару загинули 25 людей

No Comments

Жертвами підпалу бару у Мексиці стали щонайменше 25 людей. Інцидент стався у штаті Веракрус пізно ввечері 27 серпня за місцевим часом.

За словами президента країни Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, будівлю підпалили учасники банди. Вони заблокували всі виходи з закладу, тому люди не могли вибратися з палаючої будівлі.

Президент зазначив, що цей інцидент став новим ударом по його зусиллях скоротити насильство в країні. Як повідомив Обрадор, підозрювані у підпалі раніше цього року перебували під вартою, та згодом їх звільнили.

Губернатор штату вважає, що напад був результатом суперечки між бандитами.

your ads here!
Categories: Світ

В Україні почала роботу Державна податкова служба

No Comments

В Україні 28 серпня офіційно почала роботу Державна податкова служба. Відповідне розпорядження уряду сьогодні опублікували на Урядовому порталі.

Окрім податкової політики ДПС адмініструватиме єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, повідомили у відомстві.

«Впевнений, що спільними зусиллями ми побудуємо сервісну податкову службу європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві, якою будемо пишатися»,– заявив голова ДПС Сергій Верланов.

Наприкінці 2018 року Кабінет міністрів України розділив Державну фіскальну службу на податкову і митну служби.

your ads here!
Categories: Економіка