your ads here!
Month: July 2016

Хресну ходу УПЦ МП можуть використати для дестабілізації ситуації в Україні

No Comments

gundiaev

Глава СБУ Василь Грицак вважає, що хресну ходу УПЦ МП можуть використати для дестабілізації ситуації в Україні.

На брифінгу в суботу, відповідаючи на питання про ризик такої дестабілізації, Грицак сказав: “Ризик, відверто, є”.

“Тим силам, які не бажають Україні добра, про які ми з вами розуміємо, потрібен Франц Фердинанд, який слугував причиною початку Першої світової”, – заявив глава СБУ.

Він зазначив, що є безперечне право віруючих на вільне віросповідання і є люди, які щиро вірять в Бога у цій конфесії й ні в чому не винні.

“А є інші люди, які, мені здається, дуже далекі від Бога насправді, які роблять все і використають будь-який привід, навіть самий цинічний, щоб здетонувати ситуацію всередині держави”, – підкреслив Грицак.

“Тому я хочу наголосити, що СБУ робить все можливе, щоб розуміти ситуацію, пов’язану з подіями із хресною ходою і відстежує ситуацію по тих групах або структурах, які зацікавлені в дестабілізації або можливості використання хресної ходи для дестабілізації ситуації в нашій державі”, – сказав він.

Всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП, стартувала 9 липня з Почаївської лаври у Тернопільській області. Учасники ходи вирушили до Києва з Тернопільщини. Під час подорожі учасники ходу відвідають святині Кременця, Шепетівки, Житомира та інших місць.

Хода завершиться в Києві 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 27 липня учасники ходи прибудуть до Києва, де зустрінуться з учасниками Хресного ходу з Почаївської лаври.

Як відомо, ерцгерцог Франц Фердинанд був убитий 28 червня 1914 року разом зі своєю дружиною у м. Сараєво (Боснія і Герцеговина). Це стало безпосереднім приводом до початку Першої світової війни 1914-1918 років.

Правда України

your ads here!
Categories: Новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію

No Comments

finansova-restrukturyzacia

Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Закон вводить механізм фінансової реструктуризації підприємств-боржників.

“Цей механізм повинен стати важливим інструментом врегулювання ситуації з проблемними кредитами банків, допоможе оздоровити банківську систему, сприяти відновленню платоспроможності підприємств, збереження робочих місць і сплату податків до бюджету”, – вважають в Національному банку.

Завдяки прийняттю закону банки зможуть зменшити кількість проблемних кредитів і спрямувати кошти на кредитування економіки.

Процедура реструктуризації є добровільною: сторони мають право самостійно погоджувати питання про доцільність його застосування або використовувати інші механізми повернення заборгованості.

Закон визначає інституційну роль наглядової ради і секретаріату як спеціальних органів, що створюються для організації та проведення процедури фінансової реструктуризації та регламентують процес вирішення спорів в арбітражі.

Відповідно до положень закону міжвідомча наглядова рада буде включати представників Національного банку, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції.

Національний банк вважає закон про фінансову реструктуризацію дозволяє конвертувати 25% корпоративних боргів.

Йдеться виключно про життєздатні підприємства, які за рахунок цього зможуть повернутися до економічної активності, забезпечити пожвавлення банківського кредитування в цілому.

Крім того, закон дозволить виконати зобов’язання України згідно з меморандумом з МВФ.

Як відомо, 14 червня Рада прийняла в цілому закон про фінансову реструктуризацію.

Правда України

your ads here!
Categories: Новини

Кривавий карлик продовжує надсилати в Україну гарматне м’ясо

No Comments

dnr_degeneraty

За інформацією розвідки, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків.

Про це повідомив на брифінгу в суботу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Так, на станцію Іловайськ приїхали 3 цистерни з паливно-мастильними матеріалами, на станцію Суходольськ – залізничний ешелон з паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами. До Харцизька привезли міномети: 85 штук – 120-мм та 40 штук – 82-мм.

Також за інформацією розвідки, в Донецьку відбулася ротація окупантів зі складу 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Також з Донецька у північному напрямку виїхав російський комплекс радіолокаційної розвідки “Зоопарк-1”.

Крім того, за інформацією розвідки, передові позиції так званого “9-го полку”, що займає позиції на Маріупольському напрямку противника, посилено снайперськими групами, внаслідок чого українські війська неодноразово потрапляли у п’ятницю під снайперський вогонь. Там же розгорнуто сучасний російський мобільний комплекс радіоконтролю “Свєт-КУ”.

ГУР МОУ також опублікувало персональні дані деяких командирів та навідників гарматних розрахунків так званої “1-ї гаубичної самохідної артилерійської батареї 5-ї бригади” російсько-окупаційних військ: 44-річний Роман Безсмертний, 41-річний Сергій Зінченко, 30-річний Сергій Ковальов, 27-річний Олександр Шпудейко, 22-річний Олександр Нікітін.

“Це воєнні злочинці, які обстрілюють житлові квартали з важкого озброєння”, – сказав Лисенко.

Правда України

your ads here!
Categories: Новини

На трасі Одеса-Миколаїв водій зерновозу врізався в мікроавтобус

No Comments

zhah-dtp

П’яний водій зерновозу врізався в маршрутку з пасажирами.

Увечері 15 липня на трасі Одеса-Миколаїв сталася страшна ДТП: водій зерновозу врізався в мікроавтобус, який прямував за маршрутом Миколаїв – Коблево, передають місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що вантажівка Renault з причепом, який прямував до Миколаєва, виїхав на смугу зустрічного руху і врізався в маршрутку, що прямувала в Коблево. В результаті чого та злетіла в кювет і перекинулася.

“У мікроавтобусі їхали 20 осіб – 19 пасажирів і водій. 10 з них були госпіталізовані з різними травмами, в т.ч. двоє в тяжкому стані. Однією з пасажирок відірвало голову”, – сказано в повідомленні.

Як встановили поліцейські, водій вантажівки був п’яний: в його крові знайшли 2,7 проміле алкоголю. Він був доставлений в нарколабораторію для проведення більш докладної експертизи.

Правда України

your ads here!
Categories: Новини

Поліція Іспанії оприлюднила відео затримання сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького

No Comments

stepan-chernoveckyi

Поліція показала елітний автопарк, коштовності і гроші, які виявили під час обшуку.

Поліція Іспанії оприлюднила відео затримання сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана.

Йому інкримінують створення злочинної організації, відмивання грошей, підробку офіційних документів, а також злочини проти казначейства.

На відео правоохоронці штурмують маєток, після чого затримують кількох осіб, в тому числі і Степана Черновецького. Його можна дізнатися по футболці синього кольору.

Також поліція показала елітний автопарк, коштовності і гроші, які виявили під час обшуку маєтку.

Як повідомлялося, іспанські ЗМІ назвали сина Черновецького “мозком банди”, яку підозрюють у відмиванні 10 мільйонів євро.

Однак відразу після затримання Степана Черновецького екс-мер спростував подібну інформацію, додавши, що він знаходиться у себе вдома в Барселоні “і в даний час відповідає на питання поліції про обставини, пов’язаних з якоюсь людиною”.

Правда України

your ads here!
Categories: Новини