your ads here!
Month: June 2015

Україна припиняє закуповувати газ у Газпрому, поки не отримає вигідну ціну

No Comments

Україна припиняє закупку путінського газу

Україна не згодна з російськими умовами, вимагає знизити ціну і підписати договір до квітня 2016 року.

Україна наполягає на підписанні угоди щодо газу на весь опалювальний сезон і не згодна на знижку на квартал, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Він наголосив, що ціна на газ в $247,18 не влаштовує Україну, і що вартість повинна бути сформована відповідно до зимового пакету.

Демчишин зауважив, що Київ вважає справедливою ціну на російський газ у розмірі трохи більш як $200 за 1 тис. кубометрів.

За словами міністра, Україна не бачить технологічної необхідності у закачуванні газу в обсязі 19 млрд кубометрів, як того вимагає російська сторона.

Також повідомляється, що протокол тристоронньої зустрічі щодо газу поки не підписаний. Крім того, Демчишин заявив, що Україна не планує закуповувати газ у Газпрому, поки не домовиться про ціну. Тим часом, як зазначив міністр, газ буде імпортуватися з інших джерел.

У свою чергу, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Україна повинна закачати в сховища ще сім млрд кубометрів газу.

За словами міністра, знижка на газ для України не підлягає коригуванню. Він також наголосив, що необхідності в тристоронньому протоколі щодо газу немає.

Також стало відомо, що наступні переговори щодо газу відбудуться у вересні. Водночас, в Нафтогазі заявили, що з 1 липня призупиняють закупівлю газу у Газпрому. Про це повідомляє прес-служба компанії.

“У зв’язку з тим, що 30 червня 2015 року закінчується термін дії додаткової угоди між НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром”, а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні, “Нафтогаз” припиняє закупівлю газу в російської компанії”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що транзит російського газу до Європи продовжиться згідно з умовами контракту.

Як повідомлялося, сьогодні у Відні (Австрія) відбулися газові переговори України з Росією за участю Єврокомісії. Як розповіли журналістам представники української делегації, переговори закінчилися безрезультатно з усіх питань. Зазначимо, в Росії раніше заявили, що нададуть Україні 40 доларів знижки на газ замість ста. Крім того, в РФ зазначили, що не мають наміру обговорювати умови знижки.

У свою чергу, в Україні зазначили, що не згодні з наданою знижкою на газ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Найближчі соратники путіна сприяли в Іспанії найбільшій російській банді

No Comments

путін сприяв в Іспанії одній з найбільших російських банд

Ім’я Путіна згадується тричі в документі, який є запитом на те, щоб звинуватити 27 осіб у відмиванні грошей.

Деякі з найближчих соратників президента РФ Володимира Путіна, включаючи голову Газпрому, заступника прем’єр-міністра і двох колишніх міністрів, протягом більше десяти років сприяли в Іспанії одній з найбільших російських злочинних угруповань, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані мадридських прокурорів.

Члени “петербурзького Тамбовського угрупування” перебралися в Іспанію в 1996 році, коли Путін був заступником мера Санкт-Петербурга, щоб налагодити канали відмивання доходів від незаконної діяльності, йдеться в 488-сторінковому документі, який слідчі Хуан Каррана і Хосе Гринда направили 29 травня в Центральний суд за підсумками десятирічного розслідування.

У документі описується діяльність російської організованої злочинності “в епоху Путіна”, проводяться зв’язки між злочинною діяльністю і високопоставленими чиновниками в правоохоронних органах та представниками урядових структур в Москві, зазначає агентство.

У матеріалах підготовленої справи наводяться тисячі телефонних розмов, документація по банківських переказах та операціях з нерухомістю. Багатосторінковий документ є офіційним запитом на те, щоб звинуватити 27 осіб у відмиванні грошей, шахрайстві та інших злочинах.

Схвалення суду розчистило б прокурорам шлях для початку судового процесу, оскільки в Іспанії не можна судити обвинувачених заочно, відзначає агентство.

Єдиним російським чиновником, якому можуть пред’явити звинувачення, є Владислав Резник, член правлячої партії Единая Россия Володимира Путіна і заступник голови парламентського комітету з фінансів. Прокурори хочуть домогтися конфіскації майна Резника на курортному острові Майорка.

Згідно з версією слідства, через Резника передбачуваний лідер злочинного угруповання Геннадій Петров домагався призначення своїх людей на ключові пости в Росії в обмін на активи в Іспанії. Також про це раніше повідомляли іспанські видання El Mundo і ABC, відзначає агентство.

“Злочинній організації на чолі з Петровим вдалося домогтися чіткого проникнення в державні структури в його країні, і не тільки з законодавцем Рєзником, але і з кількома міністрами”, – йдеться в матеріалах справи.

Також у справі йдеться про зв’язки угрупування Петрова з віце-прем’єром Дмитром Козаком, головою Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикіним, екс-прем’єром і головою Газпрому Віктором Зубковим і екс-міністром оборони Анатолієм Сердюковим, повідомляє агентство.

Ім’я самого Путіна згадане в документі тричі, у тому числі в частковій розшифровці телефонної розмови між двома передбачуваними членами Тамбовської ОЗУ в 2007 році. “Ці люди обговорюють проблему з готелем в провінції Аліканте, і один з них згадує про будинок, яким Путін, за його твердженнями, володіє неподалік, в Торревьєхе”, – пише Bloomberg.

“Це повна нісенітниця, – сказав про звинувачення іспанських прокурорів прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. – Це за межею розумного”.

Резник в інтерв’ю в Москві заперечував будь-які правопорушення. “Він сказав, що з Петровим у нього стосунки “чисто світські” і що був би радий шансу поїхати до Іспанії і очистити своє ім’я, якщо суд відбудеться”, – відзначає агентство.

Нагадаємо, раніше глава інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер оцінив статки Володимира Путіна в $200 млрд, що робить його одним з найбагатших людей світу.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

І нашим і вашим – Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України

No Comments

Китай підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України

Також МЗС Китаю виступає за розширення Ради безпеки ООН за рахунок представників Східної Європи.

Китай підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України. Про це сьогодні заявив спеціальний представник Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю з питання реформи Ради безпеки ООН Гао Юйшен на зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Наталією Галибаренко.

“Китайська сторона підтвердила незмінну підтримку Пекіном територіальної цілісності і суверенітету України”, – йдеться в повідомленні.

Спецпредставник МЗС Китаю також підтримав доцільність розширення представництва в Раді безпеки ООН з числа держав Східноєвропейського регіону.

Сторони висловили спільне переконання в необхідності підвищення ефективності діяльності ООН, включаючи реформування Ради безпеки.

Галибаренко зазначила, що наочним свідченням нагальність перебудови Радбезу ООН є неспроможність цього органу прийняти дієві заходи з метою припинення агресії проти України з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше постійний представник Китаю в ООН Лю Цзеи повідомляв, що Китай завжди поважав суверенітет і територіальну цілісність України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Злий карлик знову відкрив проти Ходорковського кримінальну справу про вбивство

No Comments

Ходорковський

Розслідування кримінальної справи про вбивство мера Нєфтєюганська відновлено “у зв’язку з нововиявленими обставинами”.

Слідчий комітет РФ відновив розслідування вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова в 1998 році. За оперативними даними, злочин міг замовити екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський, повідомив у вівторок офіційний представник відомства Володимир Маркін.

“У рамках розслідування кримінальної справи планується проведення слідчих дій, спрямованих на викриття осіб, причетних до скоєння цього та ряду інших тяжких злочинів, у тому числі і допити свідків і підозрюваних, серед яких, найімовірніше, буде і Ходорковський”, – сказав Маркін.

Він додав, що відсутність бізнесмена на території Росії не стане непереборною перешкодою для проведення з ним всіх необхідних слідчих дій. За словами Маркіна, розслідування кримінальної справи про вбивство Пєтухова в 1998 році відновлено “у зв’язку з нововиявленими обставинами”.

“За оперативною інформацією, що з’явилася в розпорядженні Слідчого комітету, в ролі замовника цього вбивства і ряду інших особливо тяжких злочинів міг виступати безпосередньо керівник ЮКОСа Михайло Ходорковський”, – сказав Маркін.

Мер Нєфтєюганська Володимир Пєтухов був убитий 26 червня 1998 по дорозі на роботу. ЮКОС тоді був містоутворюючим підприємством і у мера нібито виник конфлікт з компанією через несплату податків до місцевого бюджету. Мер зажадав порушити проти компанії кримінальну справу. За вбивство Пєтухова був засуджений екс-керівник відділу служби безпеки ЮКОСа Олексій Пічугін.

Адвокат Михайла Ходорковського Вадим Клювгант заявив, що вважає “фантазією” версію його причетності до вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова в 1998 році. “Фантазії Слідчого комітету я не коментую”, – сказав Клювгант.

Він також відмовився давати коментарі про можливий допиті екс-глави ЮКОСа у справі про вбивство Пєтухова. “Слідчий комітет може бажати чого завгодно”, – сказав захисник.

Раніше захист бізнесмена неодноразово заявлявпро його непричетність до вбивства Петухова.

Прес-секретар Ходорковського також поки не коментує заяву слідства про його можливу причетність до вбивства мера Нєфтєюганська.

“Нічого тут коментувати”, – повідомила у вівторок Ольга Піспанен. Вона додала, що, можливо, коментар з’явиться після додаткової інформації від слідства.

Нагадаємо, раніше у Франції, Бельгії та Австрії було заарештовано російське майно на виконання рішення третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСа. Дане рішення наказує Росії сумарно виплатити $50 млрд ряду компаній – колишніх акціонерів ЮКОСа.

Представники російської влади, зокрема, глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв і помічник президента РФ Андрій Бєлоусов, заявили, що Росія буде оскаржувати ці рішення. У відповідь на дії Брюсселя також Москва пригрозила відповідним арештом майна. Через кілька днів частина рахунків посольств Росії в Бельгії була розблокована.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

В яких європейських країнах краще жити, а в яких – заробляти

No Comments

Європа

У 28 країнах Європейського союзу зберігається серйозний розкид цін на товари повсякденного попиту, в тому числі на продукти харчування та напої, свідчать розрахунки німецького Федерального статистичного управління, що узагальнило дані за 2014 рік.

Є держави, де вартість життя наполовину вища, ніж в середньому по ЄС, але є й такі, де вона наполовину нижча. З великих країн до середньостатистичних показників найближче Німеччина: її споживчий кошик всього на 1,5% дорожчий від загальноєвропейського. Близька до арифметичної середини також Італія, де вартість споживчого кошика вища на 1,9%.

Найдорожчим регіоном Європи залишається Скандинавія. У тому числі в Данії вартість життя вища, ніж в середньому по ЄС, на 38%, у Швеції та Фінляндії – на 23-25%.

При цьому найдешевшим регіоном на континенті (пострадянські країни в статистиці не враховувалися) є Балкани. Так, жителям і гостям Болгарії доводиться платити за споживчий кошик на 51,6% менше, ніж у середньому по ЄС.

Однак найдорожчі і найдешевші країни континенту до ЄС не входять. Лідером за вартістю товарів повсякденного попиту є Норвегія (+ 48,1%) і Швейцарія (+ 54,1%), у той час як споживчий кошик в Македонії дешевший від середньоєвропейського на 53,3%.

В цілому у Східній Європі рівень цін істотно нижчий від середньостатистичної європейської величини. Так, в Угорщині, Польщі та Румунії споживчий кошик обходиться на 40-50% дешевше, в Литві та Чехії – приблизно на 36%, в Естонії і Латвії – на 20-30%.

Більш низьким рівнем цін, ніж в цілому по ЄС, відрізняються і популярні серед туристів середземноморські країни. В Іспанії споживчий кошик був у 2014 році дешевшим від середньостатистичного на 7,3%, на Кіпрі – на 10,6%, у Греції – на 13,8%, в Португалії – на 18,9%.

Навпаки, в Західній Європі вартість споживчих товарів найчастіше вища від середнього рівня, зокрема в Австрії, Франції, Бельгії, Нідерландах – на 7-11%, в Люксембурзі, Ірландії і Великобританії – на 20-22%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Чи сприятиме введення касових апаратів боротьбі з тіньовою економікою

No Comments

боротьба з тіньовою економікою

Причиною впровадження касових апаратів послужило те, що в даний момент більше 60% ВВП України знаходиться в тіні з оборотом в 460 млрд. грн на рік. Посилення контролю за обігом готівки в Україні, в першу чергу, пов’язано з необхідністю детінізації економіки країни і є абсолютним європейським трендом, вважає уряд.

“На сьогоднішній день хтось платить податки, хтось їх не платить. І та чисельність, яка не платить, вона дуже велика. За даними Мінекономіки, в 2014 році тіньовий бізнес склав 42%. За нашими оцінками, він набагато вище. Проводячи індустріальні платформи, я розумію, що він точно набагато вище, тому що індустріальна платформа у нас була в легкій промисловості. За їхніми розрахунками, тіньовий бізнес становить 67% “, – заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

Вона також додала, що введення касових апаратів є справедливим кроком і сприятиме боротьбі з тіньовою економікою.

“Ми не ставимо собі за мету збільшити податковий тягар для підприємців, ми не змінюємо ставки, але ми хочемо контролювати обіг готівки з тим, щоб всі представники бізнесу були рівні перед законами і справедливість восторжествувала”, – зазначила Олена Макеєва.

Заступник міністра розповіла, що ціна касового апарату буде лояльною в порівнянні з тією, яку пропонували раніше (6,5 тисяч гривень), зараз вона складе 3,5 тисячі гривень. Крім того, Мінфін провів переговори з постачальниками, і на даний момент, в Україні вже налічується 17 виробників касових апаратів, які готові надавати розстрочку на покупку реєстраторів розрахункових операцій (РРО) на 3 місяці без нарахування відсотків. Однак, якою б не була ціна, для багатьох представників бізнесу вона залишається непосильною. Необхідно також враховувати, що послуги сервісного центру обійдуться від 160 грн. щомісяця і 29 грн. коштують послуги еквайрингу – комп’ютерного центру НБУ, передає інформацію до фіскальної службу.

Для дрібного бізнесу – витрати, які будуть не порівнянні з їх доходами.

3 червня на сайті Незалежної асоціації банків України з’явилася інформація щодо удосконалення редакції законопроекту №1088, яким планується внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.”

На засіданні комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, яке відбулося 3 червня, члени Комітету проголосували за винесення законопроекту №1088 на розгляд депутатами з урахуванням пропозицій банківського сектора про скасування вимог застосування реєстраторів розрахункових операцій банками.

Закони, які впроваджують у податковій сфері потрібні для того, щоб створювати рівні “правила гри”, про які так багато говорять політики учасникам ринку. Вони стверджують, що дані “правила гри” необхідні для стимулювання розвитку економіки.

Однак, виходь так, що законодавчі рішення призводять до формування корупційних лазівок і, як наслідок, неефективності держави. Виникає питання: чому фізичні особи-підприємці зобов’язали використовувати РРО, а банки залишилися поза досяжністю закону?

Виходячи з цього, на думку представника німецької компанії Олександра Спіндлера, на сьогоднішній день для малого та середнього бізнесу існує дві проблеми щодо впровадження РРО:

– додаткові інвестиції для запровадження касових апаратів та їх обслуговування;

– дискримінаційні умови ведення бізнесу в порівнянні з іншими учасниками ринку, зокрема банками.

На сьогоднішній день в Україні існує альтернативна концепція для вирішення завдання фіскалізації, що припускає облік товарно-грошових операцій з використанням готівкових та безготівкових коштів і не вимагає введення касових апаратів.

“Сьогодні існують можливості провести фіскалізацію без бюджетних коштів та інвестицій з боку бізнесу”, – відзначає Олександр Спиндлер. Сучасні технології дозволяють зробити фіскальну систему “хмарною”.

“Під хмарою мається на увазі якись технічний майданчик, який надає певні функції або можливості до комунікації споживача і держави”, – заявив він.

Спиндлер зазначає, що використання інтернет-технологій у фіскальній системі стане саме тим кроком на шляху до детінізації економіки і спрощення розрахунково-касових операцій.

Прототипом “фіскального хмари” є будь-яка соціальна мережа у світі. Дана система функціонує через інтернет, але при цьому розроблена таким чином, щоб виключити можливість маніпуляцій, забезпечити безпеку на технологічному та інформаційному рівні.

Користувачами “фіскального хмари” зможуть стати бізнес-структури всіх рівнів – від корпорацій до приватних підприємців, які беруть готівкові кошти в якості оплати товарів і послуг кінцевих споживачів.

“Це не інструмент контролю, це не інструмент тотального контролю над бізнесом. Це інструмент, який допоможе забезпечити ефективний діалог бізнесу з державою. Ми б хотіли представити державі і суспільству можливість впровадження універсального інструменту спілкування платників податків і безпосередньо отримувачів податку “, – заявив представник німецької компанії Олександр Спиндлер.

“Фіскальне хмара” передбачає можливість видачі фіскального чека як в паперовому, так і в електронному вигляді; доступ і обробку отриманих даних, а також їх аналіз в режимі реального часу; прозорість взаємовідносин споживачів, бізнесу та Державної фіскальної служби.

Німецька компанія готова надати державі всі необхідні компоненти, які включають в себе, як апаратні засоби, так і засоби захисту, так і програмне забезпечення для “фіскального хмари” безкоштовно.

Технологія “фіскального хмари” передбачає застосування електронного цифрового підпису, як це передбачено законодавством України. Електронний документ, що містить цифровий підпис, матиме ту ж юридичну силу, що й звичайний чек.

“На сьогоднішній день в Україні представлена тільки копія електронного документа, а технологія” фіскальної хмари “дозволить використовувати безпосередньо сам документ, – повідомив експерт міжнародного фонду скорочення ризиків з питань податкового законодавства, юрист Андрій Волков. – Ми звернули увагу на цю технологію, тому що вона бездротова і універсальна для всієї території України, навіть у віддалених куточках нашої країни люди зможуть отримувати ці послуги без додаткового фінансування “.

При цьому Андрій Волков заявив, що цей інтернет-майданчик допоможе вирішити ті проблеми малого та середнього бізнесу про які було написано вище.

“Засобами” фіскальної хмари “ми намагаємося пояснити, що не треба від громадян йти в якусь тінь, створювати тіньову економіку. Всі повинні працювати в межах одного правового поля та економічних принципів “, – підкреслив Волков.

Крім, експерт акцентував увагу на тому, що законопроект №1088 створює нерівні правила гри на ринку.

“Якщо законопроект №1088 ухвалять у редакції від 4 червня 2015 року, то він встановить нерівні права та обов’язки між суб’єктами господарювання, зокрема, між банками і тими звичайними суб’єктами підприємницької діяльності, які продають товар на тому ж ринку”, – додав він.

Сьогодні представники інноваційних компаній ведуть активні діалоги з Податковою службою України, Міністерством фінансів – стукають, показують, доводять, намагаються пояснити переваги свого рішення. Вони сподіваються, що чиновники їх почують, і зроблять перші кроки в тому напрямку, який називається “реальні реформи”.

“Ми пропонуємо розглянути модель. А хто і як буде реалізовувати цю модель – це питання, які необхідно обговорити “, – сказав Олександр Спиндлер, але додав, що єдиним правовласником даних цієї системи має бути податкова інспекція.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Наталія Яресько звернулася до громадян України щодо реструктуризації державного боргу

No Comments

Наталія Яресько звернулася до громадян України

Міністр фінансів Наталія Яресько звернулася до громадян України з приводу переговорів з приватними кредиторами про реструктуризацію державного боргу.

Яресько нагадує, що програма “Механізм розширеного фінансування”, підписана з Міжнародним валютним фондом, передбачає, що зусилля зі стабілізації фінансової ситуації в Україні не можуть лягати тільки на громадян і повинні бути розділені також між самим МВФ (які надає 17,5 млрд доларів фінансування), офіційними кредиторами (7,2 млрд доларів) і комерційними кредиторами (15,3 млрд доларів за рахунок реструктуризації державного боргу).

Перші дві групи свій внесок вже роблять, підкреслює Яресько. “Але власники суверенних комерційних зовнішніх зобов’язань України, представлені Спеціальним комітетом кредиторів, які є третьою групою, досі відмовляються внести свій внесок у відновлення України. Незважаючи на складність нашої ситуації, вони три місяці відмовляються проводити предметні переговори про умови боргової операції”, – заявила Яресько.

Міністр підкреслила, що уряд не залишає надії, що з кредиторами вдасться домовитися, але якщо цього не станеться, він готовий використовувати своє законне право “припинити виплати міжнародним зовнішнім кредиторами, щоб захистити економіку України і зберегти фінансові ресурси до того часу, коли прийнятна угода з кредиторами буде досягнута”.

Яресько додала, що уряд в цьому повністю підтримують як МВФ, так і країни “великої сімки”.

Нагадаємо, Україна проведе зустріч з кредиторами і МВФ 30 червня. На ній планується обговорити оновлену пропозицію українського уряду.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Супермаркети намагаються зберегти хорошу міну при їх дуже поганому становищі

No Comments

Супермаркети звітують про зростання товарообороту. На ділі ситуація в ритейлі дуже погана

Супермаркети звітують про зростання товарообороту. На ділі ситуація в ритейлі дуже погана.

Українці менше купують. За даними служби статистики, за перші п’ять місяців 2015 року роздрібний товарооборот впав на 24,7%. Якщо зробити поправку на інфляцію, то ситуація виглядає дуже сумно.

Роздріб впав сильніше, ніж під час минулої кризи. За перші п’ять місяців 2009 року роздрібний товарооборот знизився на 15,3%. Друга відмінність: товарооборот падає другий рік поспіль. Минулого разу продажі збільшилися вже в 2010 році. Зараз просвіту не видно.

На перший погляд, у продуктових мереж все не так погано. Найбільше впали продажі одягу і взуття, а не продуктів, – говорить Олексій Дорошенко. Більша частина ринку одягу – імпорт. У першому кварталі, за даними Держкомстату, він сильно впав: трикотажу ввезли на 43% менше, одягу з інших тканин – на 36%, взуття – на 42%.

Продуктові мережі, навпаки, доповідають про зростання товарообороту. Ми попросили цифри за п’ять місяців, деякі мережі відповіли. На 28% зріс оборот мережі Varus (без урахування нових магазинів), на 17% у – «Фуршету». «Велика кишеня» цифри не розголошує, але говорить про зростання. У «Брусничці» середній чек зріс на 38%. Насправді, цифри сумні. Приріст виручки ритейлерів нижче інфляції, за п’ять місяців вона досягла вже 50%. Виходить, що виручка впала.

Покупці стали набагато чутливішими до цін. Вони менше витрачають, ганяються за знижками і акційними товарами. «Попит з сегменту «середній плюс», перейшов в «середній» і «середній мінус», – підтверджує інформацію директор з маркетингу Ганна Лічман. – Стали популярнішим товари в меншій розфасовці».

До кризи на акційні товари в кошику покупця припадало 10-15%, зараз – близько 25%. Незалежний консультант з ритейлу Дмитро Каширін говорить, що середня кількість товарних позицій в чеках зменшилася з 7,2 до 6-6,5. У «Фуршеті» підтверджують падіння продажів у натуральному вираженні на 9%.

Через падіння товарообороту в 2009 році з ринку пішли кілька торгових мереж: Rainford, «Окей», «Патерсон», «Вестер». Через девальвацію гривні вони не змогли обслуговувати борги. З великими труднощами домовилася з кредиторами та постачальниками «Велика кишеня». «Караван» прострочив купонні виплати за облігаціями і в підсумку перейшов під контроль Олександра Ярославського.

Таких скандалів у ритейлі поки немає. Мережі знаходять спільну мову з кредиторами. Але привід для занепокоєння є. «Фоззі-фуд» (мережа супермаркетів «Сільпо») за 1 квартал 2015 р. збільшила борги. Якщо на 31 грудня компанія була винна банкам 1,65 млрд гривень, то на 1 квітня – вже 2,14 млрд гривень. Близько 940 млн гривень на 31 грудня заборгувала банкірам «Ритейл груп», керуюча компанія мережі «Велика кишеня» (компанія не публікувала квартальний звіт). Якщо порівняти ці цифри з річною виручкою, то у «Кишені» ситуація виглядає більш складною. Виручка мережі в п’ять разів менша, ніж у «Сільпо», а борг – у два. За даними ПравдаUA, на травень 2014-го компанії Ігоря Баленка, власника “Фуршету”, були винні банкам $160 млн. Тільки ЄБРР компанії винні $40 млн.

«Роздрібний сектор – один з найбільш волатильних, тому якщо у позичальника було мало коштів, щоб обслуговувати борг, то на такому ринку, як зараз, у таких компаній будуть проблеми з виплатою боргу», – каже екс-інвестбанкір, який займався до кризи M&А угодами в ритейлі. За його словами, ситуацію погіршують і борги перед постачальниками. Тут криється ще одна відмінність від минулої кризи: партнери домовляються тихо.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Правозахисники і розробники звинувачують Google у таємному підслуховуванні розмов

No Comments

Правозахисники і розробники звинувачують Google

Ряд правозахисних організацій і розробників виступили з протестом проти Google, яка в таємниці від користувачів здатна підслуховувати розмови, які відбуваються біля ПК.

Вперше про проблему заговорили творці браузера Chromium – проекту з відкритим вихідним кодом, на якому заснований популярний оглядач Chrome. Додаток Google без дозволу користувача встановлює код для прослуховування звуків, які вловлює мікрофон.

Цей код розроблений для підтримки функції “OK Google”, що дозволяє активувати веб-пошук за допомогою голосової команди. Як повідомляє The Guardian, функції прослуховування мікрофона активується без дозволу користувача.

«Код Google без згоди клієнта завантажує ”чорний ящик“, який, згідно йому самому, включає мікрофон і активно прослуховує звуки в кімнаті. Це означає, що ваш ПК секретно відправляє все сказане комусь ще – приватній компанії в іншій країні – без вашої згоди та відома. З невідомих вам умов запускається аудіо-передач», – заявив Рік Фалквіндж (Rick Falkvinge).

Фалквіндж назвав цей код «чорним ящиком», тому що він є дуже складним для вивчення, і розібратися в ньому можна по реакціях і виконуваних завдань. Даний термін нерідко використовується програмістами, він був запозичений з психології.

Google відреагувала на заяви Фалквінджа: «Ми дійсно завантажуємо модуль” гарячого слова “при запуску (Chrome – ред.), але ми не активуємо його, якщо користувач не погодився з використанням цієї функції».

Фалквіндж згодом зробив ще одну публічну заяву, в якій зазначив, що прослуховування звуку запускається браузером за замовчуванням і користувачам потрібно самостійно відключити його, хоча багато з них навіть не знають про це. Він назвав такий стан речей дуже нерозсудливим.

Півтора роки тому з аналогічними звинуваченнями зіткнулася компанія LG, яка вбудувала в систему Smart TV функцію активації голосових команд. Ці скандали з Google і LG можуть стати першими ластівками у низці розглядів і судових процесів. Багато експертів зараз задаються питаннями про те, як відбувається визначення голосових команд «Hey Cortana» і «Привіт Сірі».

Microsoft і Apple не приховують, що їх голосові помічники обробляють більшість команд на власних серверах, але про те, що дійсно «чують» Siri і Cortana нікому, достовірно не відомо.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Американські вчені розробили кольоровий електронний дисплей, що повністю згинається

No Comments

Американські вчені розробили кольоровий електронний дисплей, що повністю згинається

Американські вчені розробили кольоровий електронний дисплей, що повністю згинається.

В технології використовується створення квітів шляхом подачі різних рівнів напруги на дисплей.

Команда вчених вже отримала грант у розмірі $300 тис. на подальшу розробку технології.

Дослідники з Університету Центральної Флориди кажуть, що їх надихнула шкіра хамелеона, здатна миттєво змінювати забарвлення. Розроблена ними технологія може використовуватися для створення як армійського камуфляжу, так і звичайного одягу. Крім того, за допомогою винаходу можна буде створювати пристрої для читання електронних книг з низьким споживанням енергії.

“Ми створили поверхню, яка поглинає частину світла і відображає той, що залишився, – повідомив професор Дебашіс Чанда. – Потім ми додали здатність вибірково поглинати різні кольори, і кількість світла, що залишилась, породжує вже інший колір”.

За його словами, поки що технологія недоступна для комерційного використання, оскільки ще потребує деякого доопрацювання. Низький рівень напруги, необхідний для роботи дисплея, робить його абсолютно безпечним у застосуванні. Йому цілком достатньо невеликої батареї, приблизно як у мобільному телефоні, сказав професор.

Попередні розробки подібних технологій дозволяли створювати лише дисплеї з досить обмеженою колірною гамою. Д.Чанда стверджує, що його дисплей – перший, повністю підтримує колірну модель RGB, найбільш широко поширену в сучасних електронних пристроях.

Як сказав професор, він запозичив ідею кольорового дисплея у природи. Наприклад, восьминоги можуть змінювати колір на всій своїй поверхні, незалежно від вигинів тіла.

“Це послужило для мене мотивацією: чи можемо ми, надихаючись біологією, створити дисплей, схожий на живу шкіру?” – Сказав Ф.Чанда.

За його словами, всі колишні рукотворні дисплеї – електронно-променеві, рідкокристалічні або світлодіодні – жорсткі, негнучкі, масивні і вельми крихкі. Створений його командою прототип надзвичайно легкий, він тонше людського волосся.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

На адміністративному кордоні з Кримом утворилися черги автомобілів довжиною 6 кілометрів

No Comments

черги автомобілів в Криму

В українських пунктах пропуску на адміністративному кордоні з Кримом утворилися черги автомобілів довжиною шість кілометрів.

У Херсонській митниці пояснюють, що одночасно на трьох пунктах пропуску: «Каланчак», «Каїрка» і «Ставки» – утворилися затори із сотні фур. За словами митників, черги безпосередньо пов’язані з діями Служби безпеки України. Про це повідомив виконувач обовʼязків заступника начальника Херсонської митниці Юрій Тавожнянський.

«У всіх пунктах контролю працюють групи співробітників СБУ. За їхньою версією, вони відпрацьовують незаконне переміщення через митний контроль контрабандних товарів, а саме – зброї, вибухових речовин, боєприпасів, і фільтрують нелегалів. Здійснюють ретельну перевірку документів, які подають на митне оформлення, співробітники СБУ. У зв’язку з цим і є ця черга», – розповів очільник митниці.

Самі співробітники СБУ ситуацію не коментують і не повідомляють, скільки триватиме перевірка.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом утворили адміністративний кордон. Крим оголошений тимчасово окупованою територією.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

НБУ прогнозує падіння валового внутрішнього продукту в 2015 році на 9,5% за інфляції у 48%

No Comments

НБУ

НБУ прогнозує падіння ВВП на 9,5% за інфляції у 48%.

Національний банк за урахування наявної ситуації прогнозує падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) в 2015 році на 9,5% за інфляції у 48%, очікує в 2016 році зростання економіки на 3% за уповільнення інфляції до 12%.

Згідно з повідомленням Нацбанку в п’ятницю, такий макроекономічний прогноз затвердив комітет з монетарної політики центробанку за підсумками засідання 24-25 червня.

За оцінками комітету, поновлення економічного зростання очікується від 3-го кварталу (порівняно з попередніми кварталами) насамперед за рахунок чистого експорту і завантаження вільних потужностей.

Щодо інфляції, то її перегляд на цей рік у сторону підвищення пов’язаний, в першу чергу, з визначеною динамікою цін за попередні місяці, а не з очікуваннями погіршення в майбутньому.

Водночас комітет з монетарної політики НБУ вважає, що наступні кілька місяців інфляція стабільно знижуватиметься аж до 12% до кінця 2016 року.

“Уповільнення інфляції станеться внаслідок зменшення впливу ефектів девальвації, зниження цін на світових ринках, а також внаслідок економічної активності не нижче за потенційній рівень і жорсткої монетарної та фіскальної політики”, – вважають члени комітету.

Тим часом Нацбанк зазначає, що оприлюднені макроекономічні прогнози базуються на припущеннях щодо збереження перемир’я на сході країни, поступового поновлення роботи на підприємствах у Донецькій і Луганській областях, підвищення конкурентоспроможності українських товарів і послуг внаслідок девальвації національної валюти.

Як повідомлялося, МВФ на початку червня цього року погіршив прогноз падіння ВВП України в 2015 році до 9% з 5,5%. Разом з тим Фонд очікує на зростання показника в 2016 році на 2%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

На Осокорках відбулась бійка між охочими знести паркан та представниками забудовника

No Comments

На Осокорках відбулась бійка

Сьогодні відбулась бійка між охочими знести паркан активістами та представниками забудовника на Осокорках.

У Києві на місці скандальної забудови на Осокорках сталася ще одна бійка. Активісти і комунальники спробували знести паркан на будівельному майданчику на вул. Волгоградській, 25, у Києві, внаслідок чого виникла бійка з представниками забудовника, повідомляє ПравдаUA.

Зазначимо, що станом на 16:50 тривав демонтаж паркана. За словами директора департаменту благоустрою Київської міської державної адміністрації Дмитра Білоцерківця, у нього є всі документи на знесення цієї споруди, оскільки договір на оренду землі на цей момент уже анульовано.

Представники забудовника намагались перешкодити знесенню паркана, через що і зчинилась бійка.

За словами активістів, раніше представники забудовника погрожували співробітникам Київблагоустрою помповими рушницями.

Після цього на місце події прибула міліція. Провівши дискусію із забудовником щодо законності, Білоцерківець дав команду зносити паркан. Представники забудовника припинили чинити опір.

Як раніше повідомляла ПравдаUA, на засіданні Київради депутати підтримали проект про надання статусу скверу скандальній ділянці біля ст. м. “Осокорки” в Дарницькому районі столиці.

Нагадаємо, що останній скандал у Києві на Осокорках виник 19 травня, коли навколо ділянки з’явився паркан. Його охороняли озброєні люди в чорній формі. Кияни, котрі протестували проти забудови, влаштували з ними перебранку. Унаслідок конфлікту на Осокорках постраждали 15 міліціонерів і кілька громадян.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Німецький суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт Бориса Тимонькіна

No Comments

арешт Бориса Тимонькіна

Вищий земельний суд федеральної землі Бранденбург у п’ятницю, 26 червня, задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Бориса Тимонькіна.

«Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного. Таким чином Тимонькін не вийде під заставу і залишиться у в’язниці міста Коттбуса, куди він був поміщений після затримання 14 червня в аеропорту Берлін Шенефельд», – повідомляє у мережі голова Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

За даними ПравдаUA, у рішенні суду зазначено, що злочинні дії, які інкримінуються підозрюваному в Україні, підпадають і під дію німецького Кримінального кодексу. Це головна передумова для початку процедури екстрадиції. Чи буде Тимонькіна видано Україні, вирішить також суд, коли з Києва надійдуть усі необхідні документи. Це може зайняти не один місяць.

Відомий український банкір Борис Тимонькін був затриманий у Німеччині 14 червня. Генеральна прокуратура 16 червня повідомила, що готує документи про екстрадицію затриманого в Німеччині фінансиста.

«Компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина затримано Тимонькіна, який підозрюється у тому, що він упродовж 2009–2014 років у складі злочинної організації, створеної Сергієм Курченком, заволодів державним майном в особливо великих розмірах, а також у легалізації незаконно здобутого майна, ухиленні від сплати податків та інших злочинах», – зазначали тоді в Генпрокуратурі.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук заступника голови наглядової ради «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» Бориса Тимонькіна у червні 2014 року. Ця компанія належала Сергію Курченку, який також перебуває в розшуку.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Один із затриманих керівників «Беркуту» донині працював у міліції

No Comments

затриманий керівник «Беркуту»

Один із керівників розформованого полку міліції «Беркут», затриманий у пʼятницю у Києві і підозрюваний у причетності до розстрілів на Майдані під час Революції гідності, донині працював у міліції. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно зі Службою безпеки України 26 червня 2015 року затримано діючого підполковника міліції, заступника командира полку міліції спеціального призначення Головного управління МВС України в Києві (колишнього ПМОП «Беркут»), який обґрунтовано підозрюється у вчиненні 20 лютого 2014 року у складі зведеного загону працівників роти спеціального призначення «Беркуту» вбивств 39 учасників акції протесту на вулиці Інститутській в Києві та у керівництві діями цього загону», – інформує прес-служба відомства.

Раніше про затримання підозрюваного повідомили в СБУ.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

У справі про масове вбивство людей під час Революції гідності триває слідство.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Лисий карлик уклінно просить Україну продовжувати транзит його газу після 2019 року

No Comments

транзит газу після 2019 року

Російський президент доручив провести переговори з Україною про транзит газу після 2019 року.

Президент Росії Володимир Путін доручив провести з Україною переговори про продовження транзиту російського газу після 2019 року. Про це повідомив глава Газпрому Олексій Міллер.

Він наголосив, що Газпром не відмовляється від цих переговорів, але його не влаштовують умови транзиту російського газу.

“Ми ніколи не підпишемо контракт на невигідних несправедливих неприйнятних для нас умовах контракту на транзит”, – сказав Міллер.

Він зазначив, що Нафтогаз України хоче підвищити ставку транзиту з нинішніх $2,7 до $5 за 1 тис. куб. м на 100 км.

Як ми повідомляли, 24 червня Путін заявив, що Росія не може надавати Україні таку саму знижку на газ, як це було раніше.

Зазначимо, в Україні заявляють, що ціна транзиту російського газу занижена і вимагають перегляду тарифів.

У Росії, у свою чергу, кілька разів говорили, що не будуть продовжувати з Україною контракт на транзит газу, який закінчується у 2019 році.

“Транзитний контракт з Україною не буде продовжений після 2019 року. Тому зараз всі зусилля спрямовані на те, щоб реалізувати будівництво газотранспортної інфраструктури в Туреччину, на кордон Туреччини та Греції, і доставку споживачам південно-східної та Центральної Європи через цей маршрут”, – брехав ще у квітні глава міненерго РФ Олександр Новак.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Мітинги у Вірменії, ситуація на Донбасі і канадська допомога Україні

No Comments

Мітинги у Вірменії, ситуація на Донбасі і канадська допомога Україні

Мітинги у Вірменії, ситуація на Донбасі і канадська допомога Україні – у дайджесті іноземної преси.

Російські націоналісти запевняють, що уряди західних країн докладають закулісних зусиль для провокування революції в промосковській Вірменії. Хоча спочатку демонстранти в Єревані протестували проти підвищення на 16% тарифів на електроенергію.

Леонід Слуцький, голова комітету Держдуми з євразійської інтеграції, заявив: “Лідери опозиції покликали людей на вулиці. І на жаль, очевидно, що можна побачити слід, який веде до іноземних інструкторів”.

Прокремлівський аналітик Сергій Марков зауважив: “Ймовірно, там багато бойовиків з України і це керується з конкретної зовнішньої штаб-квартири. Тепер головне завдання організаторів – викликати кровопролиття”.

Однак самі демонстранти стверджують, що протестують всього лише проти економічної кризи. “Ніхто нас не контролює ні із Заходу, ні зі Сходу, – говорить Егія Нерсесян, фотограф і організатор протестів. – Ми самі про себе подбаємо”. Судячи з усього, демонстранти не мають наміру відступати.

Колишній лідер донецьких сепаратистів Олександр Бородай, котрий зберіг вплив на командирів після від’їзду з Донбасу влітку минулого року, каже, що нове загострення на сході України може призвести до великої війни за участю Росії. Москвич Бородай, котрий працював політичним консультантом до того, як став за кермо сепаратистського руху, допускає, що у разі наступу українських військ на бунтівні райони Москва може відкрито втрутитись у конфлікт, навіть попри загрозу посилення санкцій Заходом.

“Мінських домовленостей-2 не дотримуватимуться, так само як і Мінської угоди-1, і, зрештою, українська армія піде у наступ. Це досить вірогідний плин розвитку подій. Я не впевнений, що це скінчиться великою війною, оскільки Росія не зможе нескінченно терпіти цю язву на своїх кордонах”, – стверджує Бородай.

На думку Бородая, конфлікт не може довго перебувати в напівзамороженому виді. Він вважає, що зібране неподалік кордонів самопроголошених республік багатотисячне українське військо готує масштабну операцію.

“Я припускаю, що у Росії може урватись терпець”, – відповів він на запитання, чи долучиться Росія до військового конфлікту з Україною.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков залишив слова Бородая поза увагою.

Спікер Адміністрації Президента України з питань військової операції на сході, сказав, що Україна виконує мінські угоди. Андрій Лисенко назвав висловлювання Бородая про підготовку Україною наступу брехнею і провокацією і звинуватив сепаратистів у тому, що вони стягують сили до лінії розмежування і першими відкривають вогонь.

Днями міністр оборони Канади Джейсон Кенні натякнув на те, наскільки його країна була близькою до поставок смертоносних засобів ведення війни до України. Міністр сказав, що недавно розпорядився провести інвентаризацію з метою з’ясувати, яку зброю Канада могла б надати українській армії, коли б захотіла. Як виявилося, такої зброї мало.

Донині за офіційну причину, через яку Канада утримується від поставок зброї Києву, називали побоювання щодо того, що такий крок може підбурити конфлікт на сході України. Кенні розповів про те, що є й інша перешкода: у канадської армії немає належного озброєння, яким вона могла б поділитися.

“У нас на складах не лежать без діла якісь надлишки військового спорядження, які ми могли б відправити на Україну, – сказав міністр після засідання комісії НАТО – Україна у Брюсселі. – Власне, я доручив нашій армії провести інвентаризацію техніки, яку можна було б відправити, – просто, щоб ми були готові до хоч якого перебігу подій. Було зроблено висновок, що у нас просто немає придатної, працюючої техніки, яку ми могли б відправити.”

Неназваний чиновник міністерства оборони повідомив про те, що інвентаризацію озброєння, яке “планували списати чи зараз ним користуються, але за графіком мають списати найближчим часом”, провели ще в лютому-березні цього року.

Озброєння, яке могла б надати Канада, здебільшого несумісне з технікою радянського зразка, яка є в українській армії. За словами Кенні, якщо Канада й вирішить допомогти, то доведеться спеціально закуповувати озброєння, яке було б сумісним з українським.

“По суті, це зробили б ми через один з наших партнерських фондів – допомогли б забезпечити їх технікою, – сказав міністр. – Але на цей час ми вирішили цього не робити”.

Зараз Канада, як і більшість країн НАТО, допомагає Україні лише несмертоносними засобами ведення війни: формою, окулярами нічного бачення тощо, а також надає супутникові знімки.

Цього літа 200 канадських військових інструкторів на базі на Західній Україні розпочнуть допомагати у підготовці призовників до боїв на Східній Україні.

Як стверджує Wikileaks, Агентство національної безпеки США шпигувало за 3 президентами Французької Республіки (Шираком, Саркозі і Олландом) з 2006 до 2012 рр.

Так, що ж стало відомим? З першого документа випливає, що практично відразу після обрання Франсуа Олланд з’ясував, що Ангела Меркель проти поступок щодо Греції, і захотів зорганізувати таємну зустрічь щодо цього питання зі своїми власними міністрами. Крім того, президент захотів, не привертаючи зайвої уваги, поспілкуватись з парламентарями з німецької опозиції, щоб уникнути дипломатичних проблем з канцлером.

У другому документі зазначається таке: “Президент Франції Саркозі має намір обговорити низку чутливих питань з президентом США на зустрічі 2 лідерів у Вашингтоні 31 березня”. В американців з’явився час на підготовку.

Усі ці викриття просто смішні. Wikileaks перетворюється на збіговисько дурнів: чому в організації не можуть зрозуміти нікчемності оприлюдненої ними інформації? Навіть щодо шпигунства американських спецслужб за дружніми країнами.

Американці, англійці і французи постійно шпигували одні за одними після Другої світової війни. У 2013 році ми дізнались про те, що АНБ прослуховувало мобільний телефон Ангели Меркель. Гнів! Обурення! Виклик американського посла до Берліна! Як пише Der Spiegel, американці прослуховують 500 млн розмов німців на місяць! Нарешті, у квітні стало відомим те, що німці шпигували за французами (політиками, високопосадовцями і очільниками підприємств) за вказівки від американців!

Вивчення величезної добірки переданих Едвардом Сноуденом ЗМІ відомостей свідчить про те, що шпигунство АНБ та інших західних спецслужб здебільшого спрямовано на дружні країни, а не на Росію, Китай чи Північну Корею.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Реальна заробітна плата українців в травні 2015 зменшилася на 27,6%

No Comments

Реальна зарплата в Україні в травні зменшилася на 27,6%

Реальна заробітна плата українців в травні 2015 зменшилася на 27,6% порівняно травнем 2014 року, повідомляє Держстат.

Відзначається, що скорочення реальної заробітної плати в травні в порівнянні з квітнем спостерігалося в Луганській (на 6,3%), Донецькій (на 5,2%), Дніпропетровській (на 2,4%), Миколаївській (на 1,6%) областях та Києві (на 7,1%).

Як зазначає Держстат, середня заробітна плата штатних працівників в країні в травні 2015 порівняно з травнем 2014 зросла на 17,8%, порівняно з квітнем 2015 року – на 1,1% і склала 4042 грн.

Як повідомлялося з посиланням на Держстат, в квітні середня заробітна плата штатних працівників в Україні становила 3,998 тис. грн, березні – 3,863 тис. грн, лютому – 3,633 тис. грн, січні – 3,455 тис. грн.

Найвищий рівень зарплат в минулому місяці зафіксовано в Києві – 6,331 тис. грн, найнижчий – у Чернівецькій області – 2,894 тис. Грн.

У травні порівняно з квітнем поточного року заробітна плата зросла в сфері операцій з нерухомістю (на 10,4%), сільському господарстві (на 8%), державному управлінні і обороні, обов’язкове соціальне страхування (на 7,1%), охороні здоров’я ( на 6,9%), освіті та тимчасовомурозміщенні та організації харчування (по 5%), у будівництві (на 4,1%) та промисловості (на 1,1%).

Раніше повідомлялося, що Україна очолила рейтинг найнижчих середніх зарплат в Європі.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в Україні в травні 2015 зросла на 21,1%, з початку року – на 37,2%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

У Москві дуже бояться міжнародного трибуналу щодо збиття росіянами малазійського літака

No Comments

катастрофа малайзійського Boeing

Російська сторона вважає несвоєчасною і контрпродуктивною ідею про міжнародному трибуналі по катастрофі малайзійського Boeing на території України. Про це заявив сьогодні заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов.

“Погано”, – сказав російський дипломат, відповідаючи на питання, як Москва ставиться до ідеї про міжнародному трибуналі у зв’язку з авіакатастрофою на сході України.

“Ми ж знаємо, що вона невчасна (ідея про проект резолюції про створення міжнародного трибуналу – ред.) і контрпродуктивна. Зараз необхідно дочекатися закінчення розслідування, а не приймати якихось поспішних резолюцій про створення трибуналів”, – заявив він.

Відзначимо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що уряд Нідерландів веде переговори з іншими країнами про можливість проведення розслідування катастрофи рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в рамках міжнародного трибуналу. Зазначалося, що метою створення трибуналу є надання тиску на Росію, чия роль у розслідуванні є вирішальною.

Нагадаємо, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур зазнав аварії 17 липня 2014 року в Донецькій області України. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Громадянин Австрії відсудив 500 тисяч доларів у американських проктологів-жартівників

No Comments

американські проктологи

Лікарі знущалися над австрійцем, поки той був непритомний.

Громадянин Австрії відсудив 500 тисяч доларів у американських проктологів, які знущалися над ним, поки він був непритомний, і навмисно поставили йому фальшивий діагноз.

Як повідомляється, житель Відня приїхав в американське місто Рестон, штат Вірджинія, щоб пройти колоноскопію.

Перед тим як почав діяти наркоз, пацієнт натиснув на кнопку запису на своєму смартфоні – як він пояснив, щоб не забути інструкції, які лікарі дадуть йому після процедури. Вдома він вирішив прослухати запис і був шокований, виявивши, що лікарі та асистенти під час огляду знущалися над ним.

“Всього через п’ять хвилин розмови мені хотілося дати тобі по морді, щоб ти злегка заспокоївся”, – сказала 42-річна анестезіолог Тіффані Інгем, звертаючись до непритомного пацієнта. Коли асистент побачив на тілі хворого висип, лікар сказала своєму колезі не торкатися до австрійця, щоб не підчепити сифіліс. “Втім, може, у нього туберкульоз статевого члена, і тоді все обійдеться”, – додала вона.

48-річний проктолог Соломон Шах, у свою чергу, зазначив, що якщо у пацієнта немає лихоманки Ебола, то з ним все в порядку. Зрештою, медики записали в історії хвороби, що австрієць хворий на геморой, хоча він був повністю здоровий.

Суд присяжних засудив лікарів до виплати компенсації в розмірі 500 тисяч доларів: 100 тисяч за наклеп, 200 тисяч за медичне недбальство і 200 тисяч як відшкодування моральних збитків. Потерпілий скаржився, що після того, як послухав розмови лікарів, протягом декількох місяців страждав безсонням.

Спроби журналістів зв’язатися з медиками не увінчалися успіхом: керівництво клініки, де працювала Інгем, повідомило, що анестезіолог вже переїхала до Флориди. Соломон Шах після цього випадку був звільнений.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Приватні кредитори не погоджуються на реструктуризацію боргів, але уряд не сумує

No Comments

Приватні кредитори не погоджуються на реструктуризацію боргів

Приватні кредитори не погоджуються на реструктуризацію боргів, але уряд не бачить причин для занепокоєння.

Загальна сума державного та гарантованого боргу України на кінець травня становила 1,424 трлн грн.

Країні вже пророкують дефолт наприкінці наступного місяця. Влада запевняє, що підготувалась до дефолту і його можливе оголошення не принесе українцям серйозних проблем.

Уже впродовж кількох місяців українському уряду не вдається домовитись з приватними кредиторами щодо реструктуризації боргів. В останні 2 тижні навіть МВФ підвищив тиск на кредиторів, щоб домогтися угоди про реструктуризацію, але досі безуспішно.

Аналітик Goldman Sachs Ендрю Матені вважає, що якщо розбіжності з кредиторами не вдасться врегулювати найближчими тижнями, то Київ оголосить про мораторій на виплату зовнішніх боргів до 24 липня.

“Україна не здійснить виплату купона 24 липня і, як результат, на цьому етапі увійде в дефолт. Ми не очікуємо, що спеціальний комітет кредиторів прийме останню пропозицію України щодо реструктуризації боргу.”, – Ендрю Матені.

Раніше Україна просила кредиторів списати 40% боргів і придбати її нові облігації, що прив’язані до її майбутньої економічної діяльності.

Міністр фінансів України Наталія Яресько планує зустрітись з інвесторами наступного тижня у Вашингтоні.

Кредитори, у розпорядженні котрих є близько 9 млрд доларів боргу України, після 3 місяців переговорів і досі не погоджуються на запропоновані державою умови.

Наталія Яресько вважає теоретично можливим дефолт за зовнішніми зобов’язаннями в липні цього року.

При цьому міністр запевняє, що на життя українців ця обставина жодним чином не вплине.

“Чесно кажучи, на український народ він (дефолт) не матиме жодного впливу. Валюта залишатиметься в країні, і тиск на платіжний баланс знизиться. Для народу це не негатив, це не вплине на його життя. Зрозуміло, що дефолт негативно позначиться на можливостях України виходити на міжнародні ринки запозичень, але у нас цієї можливості немає і сьогодні, без дефолту, через складну фінансову ситуацію”, – наголосила вона.

Яресько переконана, що дефолт не призведе до нових витків девальвації, а тиск на валютному ринку зменшиться, “адже ми не витрачатимемо валюту на виплати за нашими кредитами”.

“Звісно, я не можу сказати, що ризиків немає, вони є, і ми готуємось до всього. Але це не означає, що я хочу дефолту. Навпаки, хочу довести переговори до кінця”, – додала міністр.

Закон, що дозволяє Кабінету Міністрів вводити мораторій на виплату зовнішніх боргів приватним кредиторам, набув чинності ще на початку червня.

Цим документом Кабміну надається право приймати рішення про тимчасове призупинення платежів за всіма чи за деякими відповідними борговими зобов’язаннями.

Тимчасова зупинка у здійсненні платежів вводиться по кожному борговому зобов’язанню на строк до здійснення такої угоди і зміни умов відповідного запозичення для всіх кредиторів.

До переліку зовнішніх боргових зобов’язань, за якими планується змінити умови запозичення, увійшли єврооблігації України випуску 2005, 2006, 2007, 2010 (2 випуски), 2011 (2 випуски), 2012 (2 випуски) і 2013 (2 випуски) років з погашенням відповідно в 2015, 2016, 2017, 2020, 2015, 2021, 2016, 2017, 2022, 2023, 2015 рр.

Також до нього увійшли єврооблігації компанії “Фінінпро”, кредити Державного агентства автомобільних доріг “Укравтодор” від 2005, 2006, 2009, 2010, 2011 рр. з погашенням відповідно в 2015, 2016, 2017, 2015 і 2016 рр., кредит конструкторського бюро “Південне” ім. Янгеля (Дніпропетровськ) від 2011 р. з погашенням в 2018 р., кредит компанії “Укрмедпостач” від 2009 р. з погашенням в 2020 р. і місцеві запозичення Київської міської ради 2005 та 2011 рр. з погашенням в 2015 та 2016 рр.

Термін дії закону закінчується 1 липня 2016 року.

Разом з тим Україна не зможе відмовитись від виплати Росії 3 млрд доларів кредитного боргу, який наприкінці 2013 року взяв тодішній Президент Віктор Янукович.

Петро Порошенко назвав цей кредит хабарем Януковичу за відмову підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Однак віддавати його Україні буде змушена.

МВФ класифікував цей борг як державний, а не приватний. Тоді як ухвалений парламентом закон дозволяє Кабміну заморожувати борги перед приватними кредиторами, але не державні борги. Днями Україна виплатила 75 млн доларів відсотків за цим кредитом.

Міжнародний валютний фонд підтримує Україну в питанні реструктуризації боргів і готовий продовжити її фінансування навіть у разі оголошення країною технічного дефолту.

Колишній міністр фінансів США Лоуренс Саммерс вважає, що у зв’язку з цим складається досить суперечлива ситуація.

З одного боку, МВФ думає про виділення Україні нових багатомільярдних траншей, а це гроші західних платників податків, а з іншого – західні приватні фонди не хочуть втрачати вкладені гроші.

Тобто фонди гроші втрачати не хочуть, а платникам податків фактично пропонується це зробити.

“За необхідності Україна має бути готовою оголосити про дефолт і не виконати свої зобов’язання. Разом з тим міжнародне співтовариство має дати зрозуміти, що воно і надалі надаватиме підтримку Києву. У контексті цих кроків у кредиторів залишається мало вибору, окрім як прийняти економічну реальність ситуації”, – зазначила екс-глава Мінфіну США.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини

Україна може оголосити дефолт в кінці липня у зв’язку з необхідністю чергового платежу

No Comments

Україна може оголосити дефолт

Україна може оголосити дефолт в кінці липня у зв’язку з необхідністю виплати чергового купона за єврооблігаціями.

Міністр фінансів Наталія Яресько вважає теоретично можливим дефолт за зовнішніми зобов’язаннями в липні поточного року.

Про це вона повідомила журналістам після зустрічі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і членів Кабміну за участю Американської торгово-промислової палати в Україні та Європейської бізнес асоціації в четвер.

“Це теоретично можливо”, – сказала вона на прохання прокоментувати повідомлення Goldman Sachs про те, що Україна може допустити дефолт в липні і не виплатити купон за єврооблігаціями 24 липня.

Яресько нагадала, що Верховна Рада прийняла відповідний закон, що дозволяє уряду зупинити виплати.

“Ви знаєте, що закон був прийнятий Верховною Радою на прохання уряду”, – сказала вона.

В останні два тижні МВФ підвищив тиск на кредиторів, щоб домогтися угоди про реструктуризацію боргів. Глава МВФ Крістін Лагард заявила, що фонд може продовжити підтримку України, навіть у тому випадку, якщо країна відмовиться платити за боргами приватним кредиторам.

Нагадаємо, раніше Україна вчасно здійснила чергову купонну виплату за євробондами на $3 млрд, розміщеними на користь РФ в грудні 2013 року.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!
Categories: Новини