your ads here!
Month: June 2023

У ЄС вирішили продовжити економічні санкції проти Росії

No Comments

Європейський Союз ухвалив рішення продовжити дію економічних санкцій проти Росії у зв’язку з її вторгненням в Україну ще на пів року, повідомив редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк.

«Тим часом Єврорада вирішила продовжити санкції ЄС проти Росії на 6 місяців. Угорщина подала запит на оцінку впливу, але погодилася дати зелене світло, враховуючи оцінку Комісії щодо санкцій, яка невдовзі очікується», – написав він у твіттері.

У січні ЄС продовжив до 31 липня економічні санкції через військову агресію Росії проти України. Йдеться про обмежувальні заходи щодо окремих секторів економіки РФ, вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, і які були значно розширені з лютого 2022 року.

 

 

your ads here!

Майже третина росіян продовжують підтримувати Пригожина – «Левада-центр»

No Comments

До заколоту росіяни називали Пригожина «борцем за правду», «справжнім лідером» та «переможним генералом», а потім – «влаштував смуту», «пішов проти Росії», «рветься до влади»

your ads here!
Categories: Новини, Світ

В ОП повідомили, за якої умови Зеленський не поїде на саміт НАТО у Вільнюсі

No Comments

«Президент не поїде… на саміт, якщо лідери будуть схильні до дефіциту мужності чи проявлять його в той час, як Україна з усією своєю мужністю, волею, силою і високим моральним духом бореться з російською агресією»

your ads here!
Categories: Новини, Світ

Росія: Пєсков пояснив нестандартну поведінку Путіна в Дербенті

No Comments

Речник президента Росії Дмитро Пєсков пояснив близьке спілкування Володимира Путіна з жителями міста Дербент у Дагестані, яке російський лідер відвідав 28 червня.

За словами Пєскова, Путін «не міг відмовити» жителям Дербента і вийшов їх привітати, попри чинні протиепідемічні рекомендації фахівців.

«З одного боку, є рекомендації фахівців, але з іншого боку, є тверде рішення президента, коли він не міг відмовити цим людям, щоб не привітати їх», – цитує речника російська державна агенція «РИА Новости».

 

Зазвичай люди, які близько спілкуються з Володимиром Путіним, проводять певний час у карантині. Зокрема, російський «воєнкор» Олександр Сладков 14 червня в ефірі державного телеканалу «Россия 1» сказав, що не може прокоментувати наступ ЗСУ, оскільки на його початку перебував в ізоляції. «Я весь наступ провів у карантині перед зустріччю з Володимиром Володимировичем», – заявив Сладков. Сама зустріч Путіна з «воєнкорами» відбулася 13 червня.

Востаннє з випадковими людьми Путін спілкувався в березні 2020 року в місті Іваново. Згодом розпочалася пандемія, і російській президент більше не дозволяв собі такого. Рідкісні спроби поспілкуватися з населенням обмежувалися маханням рукою з відстані десятків метрів, як це було в Калінінграді в 2022 році.

Раніше представники української влади припускали, що на частині публічних заходів справжнього Володимира Путіна замінює людина, яка зовні на нього дуже подібна. З таким коментарем у квітні 2023 року після повідомлень про відвідання Путіним окупованих російськими військами частин Херсонської та Луганської областей виступив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Ніякого Путіна там не було… Для того, щоб поспілкуватися зі справжнім Путіним, ви маєте щонайменше 10–14 днів провести на карантині. Був звичайний двійник, яких у нього не один – це вже так само відома річ», – сказав Данілов, не навівши ніяких доказів на підтвердження своїх міркувань.

Олексій Данілов – не єдиний спікер, який вважає, що на частині заходів Путіна замінює дублер. У російськомовному інформаційному просторі такої думки дотримується, зокрема, політолог Валерій Соловей. Він стверджує, що і в окупованому Маріуполі, про відвідини якого Путіним у березні повідомляв Кремль, був двійник російського лідера.

В адміністрації російського лідера такі повідомлення не коментують.

 

your ads here!
Categories: Новини, Світ

WSJ: Кремль оголосив владі Сирії, ЦАР та Малі, що перебрав контроль над угрупованням «Вагнера»

No Comments

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтервʼю RT через кілька днів після заколоту Пригожина заявив, що російські військові інструктори продовжать роботу в Африці

your ads here!
Categories: Новини, Світ

Biden Refutes Top-Down Economic Policy with ‘Bidenomics’

No Comments

Here comes “Bidenomics,” President Joe Biden’s self-named plan to forge an economic future “for families and communities that have long been written off and left behind.” On Wednesday, he visited Chicago — a legendary city in the nation’s once-booming industrial and agricultural heartland — to introduce Bidenomics to the world. VOA’s Anita Powell reports from Washington. Patsy Widakuswara contributed to this report.

your ads here!

Польща посилить східний кордон після прибуття до Білорусі ПВК «Вагнер»

No Comments

«Ми маємо як мінімум потенційно нову ситуацію в Білорусі, присутність там групи «Вагнер». За інформацією, яку ми маємо, там буде приблизно 8 тисяч військових»

your ads here!
Categories: Новини, Світ