your ads here!

Російські силовики не мають ентузіазму – затриманий політик Гозман

No Comments

Російський опозиційний політик Леонід Гозман, затриманий 25 серпня в Москві за участь в акції з нагоди 50-річчя «Демонстрації сімох», відзначив, що російські силовики затримують активістів не за своїми переконаннями, а з меркантильних міркувань.

«Не бачу я у самих гвардійців (співробітників силового підрозділу, Російської гвардії – ред.) і їхніх колег з аналогічних відомств відчуття моральної правоти, відчуття Справи, Місії. …Працюють для пенсії, тягнуть лямку. І своє начальство, і режим у цілому вони не люблять і не поважають, легко переходять на ненормативну лексику, коли починаєш із ними говорити про перших осіб держави. А до нас у них ставлення дивне – навіщо вам це, запитують, все одно ж нічого не зміниш? Вони, звичайно, будь-який наказ виконають, і на шматки розріжуть, але без задоволення – вони нас не ненавидять. А значить, можуть і зрадити своїх роботодавців», – написав Гозман у Facebook невдовзі після звільнення з поліційного відділку.

За його словами, затриманим загрожує штраф, а суд призначений на 19 вересня.

У Москві на Красній площі поліція затримала 25 серпня активістку Анну Красовицьку. За повідомленням російської служби Радіо Свобода, вона стояла з плакатом на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів у Росії.

Красовицька є онучкою Наталії Горбаневської – однієї з учасниць «Демонстрації сімох» у серпні 1968 року. Тоді група правозахисників вийшла на Красну площу, протестуючи проти вторгнення радянських військ до Чехословаччини і придушення «Празької весни».

Крім Красовицької, в суботу на Красній площі були затримані політик Леонід Гозман і правозахисник Сергій Шаров-Делоне, які намагалися розгорнути плакат «За нашу і вашу свободу» – в пам’ять про акцію 1968 року.

Разом із затриманими також був присутній учасник «Демонстрації сімох» Павло Литвинов і ще кілька десятків людей.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading