your ads here!

British Airways заявляє, що припинить прямі перельоти до Ірану у вересні

No Comments

Компанія British Airways заявляє, що припинить прямі перельоти до Ірану у вересні, оскільки «операція наразі не є комерційно рентабельною».

Останній літак із Лондона до Тегерана й назад запланований на 22 вересня.

British Airways відновила пряме авіасполучення з Тегераном у вересні 2016 року на тлі покращення відносин Ірану із країнами Заходу після імплементації «ядерної угоди».

Перельоти були тимчасово припинені у 2012 році через погіршення цих відносин у зв’язку з контроверсійною іранською ядерною програмою.

8 травня​ президент США Дональд Трамп оголосив про вихід своєї країни з «ядерної угоди», пообіцявши відповідно повернути всі санкції щодо Ірану, що перестали діяти після її ухвалення 14 липня 2015 року. Дональд Трамп при цьому стверджував, що Іран не виконує умов угоди. Інші учасники угоди – Франція, Німеччина, Велика Британія, Росія і Китай, а також Європейський союз – різко критикували цей крок і заявляли, що Іран повністю дотримується умов угоди, і вони теж продовжать дотримуватися її, доки її виконує Тегеран.

6 серпня Трамп наказав повернути широкі економічні й фінансові санкції проти Ірану з 7 серпня – після того, як збіжать три місяці з часу виходу США з багатосторонньої «ядерної угоди» з Тегераном.

Санкції стосуються іранських фінансових транзакцій в американських доларах, іранської автомобільної індустрії, купівлі комерційних літаків і металів, включно із золотом, а також продажів перських килимів.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading