your ads here!

Болтон – Патрушеву: «США не терпітимуть втручання у вибори»

No Comments

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон попередив Москву, що США «не терпітимуть втручання» у проміжні вибори до Конгресу. Він сказав про це 23 серпня на зустрічі в Женеві з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Це перша зустріч чільних представників Вашингтона й Москви з часу липневого американсько-російського саміту в Гельсінкі.

«Я чітко дав зрозуміти, що ми не толеруватимемо втручання у вибори 2018 року і ми готові вжити заходів, щоб запобігти цьому», – сказав Болтон після зустрічі з Патрушевим у Женеві.

Водночас Патрушев після зустрічі заявив, що під час переговорів проти Москви обвинувачень не висували. За його словами, сторони обговорювали Сирію, Україну, кібербезпеку і ядерні питання.

Патрушев додав, що запросив американських чиновників до Москви чи будь-якого іншого російського міста для нового раунду переговорів. За словами Патрушева, згоди щодо цього не досягли.

В офіційному звіті американської розвідки, оприлюдненому в січні 2017 року, сказано, що російські ФСБ і ГРУ контролювали хакерську і пропагандистську кампанію, спрямовану на вибори в США у 2016 році і що наказав провести цю кампанію президент Росії Володимир Путін.

Москва заперечила звинувачення, але Вашингтон запровадив низку санкцій і видворив низку російських дипломатів у відповідь на втручання.

Болтон почав своє турне цього тижня в Ізраїлі і також буде у Києві, де братиме участь у заходах до Дня Незалежності України.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading