your ads here!

Рада безпеки ООН може проголосувати за санкції проти КНДР

No Comments

Рада Безпеки ООН може проголосувати 2 червня за пропозицію США і Китаю щодо запровадження санкцій проти нових осіб і організацій у Північній Кореї після повторних запусків балістичних ракет Пхеньяном. За даними дипломатів, це перша резолюція Ради безпеки про санкції проти Північної Кореї, узгоджена Сполученими Штатами і Китаєм, відколи на посаду президента вступив Дональд Трамп.

Проект резолюції, що є у розпорядженні ЗМІ, передбачає санкції щодо чотирьох організацій та 14 осіб.

Під санкції потрапляють Стратегічні ракетні війська Корейської народної армії, а також Koryo Bank, що управляє рухом коштів частини керівництва Північної Кореї.

Повідомляється, що один із 14 осіб, що підпадають під санкції – відповідальний за закордонні шпигунські операції Пхеньяна.

Якщо резолюція буде ухвалена, то ті, хто є в списку, підлягатимуть під заморожування активів і заборону на поїздки.

Переговори про можливі нові санкції США і Китай вели протягом п’яти тижнів. Вашингтон і Пекін досягли домовленості і подали проект резолюції решті 13-ти членами Ради 1 червня.

Китай є єдиним великим дипломатичним союзником Північної Кореї.

Наразі невідомо, чи буде підтримана резолюція і не заблокована, зокрема Росією, після того, як Вашингтон 1 червня наклав санкції на дві російські фірми через підтримку північнокорейських збройних програм.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading