your ads here!

Меркель: рішення Трампа про вихід США із Паризької кліматичної угоди «дуже засмучує»

No Comments

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що рішення президента США Дональда Трампа про вихід США із Паризької кліматичної угоди «дуже засмучує».

Зробивши коротку заяву в парламенті в Берліні 2 червня, Меркель пообіцяла незмінну прихильність своєї країни Паризькій угоді, назвавши її «наріжним каменем» міжнародних зусиль по боротьбі з глобальним потеплінням.

«Рішення президента США про вихід з Паризької кліматичної угоди дуже засмучує, і я висловлююсь дуже стримано, коли кажу це», – сказала вона через день після того, як Трамп оголосив про своє рішення.

Меркель заявила, що не можна звернути з шляху, який почався з 1997 року Кіотським кліматичним протоколом і продовжився «історичною» Паризькою угодою 2015 року.

Вихід США з угоди «не може і не зупинить тих з нас, хто відчуває себе зобов’язаним захистити планету», – сказала Меркель, закликаючи світ продовжувати працювати разом. 

«Всім, для кого майбутнє нашої планети важливе, я кажу – давайте продовжувати йти цим шляхом», – сказала вона під оплески депутатів.

Президент США Дональд Трамп 1 червня заявив, що США виходять із Паризької кліматичної угоди. При цьому Трамп наголосив, що абсолютно відданий захисту довкілля, але Паризьку кліматичну угоду у її нинішньому вигляді вважає шкідливою для американської економіки і такою, що надає переваги таким країнам, як Китай та Індія.

Паризька угода – угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. Паризька кліматична угода передбачає, що зобов’язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їхнього економічного розвитку.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading