your ads here!

Трамп закличе арабських лідерів до єдності в боротьбі проти ектремізму

No Comments

Президент США Дональд Трамп має намір виступити перед десятками лідерів мусульманських держав на регіональному саміті в Ер-Ріяді у другий день свого візиту до Саудівської Аравії.

Трамп у своїй промові 21 травня, як очікується, закличе до об’єднання у боротьбі проти екстремізму і нетерпимості, повідомляє з посиланням на проект промови агентство Associated Press.

До Трампа приєднається король Саудівської Аравії Салман і більше 50 регіональних лідерів для зустрічей, присвячених боротьбі з бойовиками угруповання «Ісламська держава» та іншими озброєними екстремістами.

Промова Дональда Трампа буде одним із ключових моментів його першої закордонної поїздки, в перебігу якої він також відвідає Ізраїль, Ватикан, зустріч «Групи семи» на Сицилії та засідання НАТО в Брюсселі.

До слів Трампа прикута особлива увага, враховуючи його антимусульманські заяви під час президентської кампанії та спроби після вступу на посаду запровадити тимчасову заборону на в’їзд до США громадян і біженців з кількох мусульманських країн, щоправда, за винятком Саудівської Аравії.

Згідно з прокетом промови, Трамп планує закликати до єдності у боротьбі з радикалізмом у мусульманському світі, охарактеризувавши його як «битву між добром і злом», і спонукати арабських лідерів «вигнати терористів з ваших місць поклоніння».

У проекті промови немає словосполучення «радикальний ісламський терор». Під час своєї передвиборчої кампанії Трамп неодноразово критикував тодішнього президента Барака Обаму і суперницю від демократів Гілларі Клінтон за те, що вони не використовують цю фразу.

Трам у промові також засудить президента Сирії Башара аль-Асада за «нечувані злочини проти людяності» та Іран – за сприяння насиллю упродовж шести років громадянської війни в Сирії.

Після Саудівської Аравії Дональд Трамп прибуде до Ізраїлю для зустрічі 22 травня з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, відвідання Стіни Плачу і меморіальний комплекс Голокосту «Яд Вашем» в Єрусалимі.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading