your ads here!

Уряд готує постанову про доступну іпотеку

No Comments

Міністерство фінансів України завершує підготовку постанови, яка може спростити для українців придбання житла. Документ має бути поданий на підпис прем’єр-міністру Денису Шмигалю до 29 січня, інформує сайт президента України.

Постанова передбачатиме, що Фонд розвитку підприємництва здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості.

Компенсацію Фонд надаватиме позичальникам, які отримали іпотеку в національній валюті в уповноваженому банку.

В іпотеку можна буде придбати лише житло, побудоване після 2015 року, максимальний термін іпотеки – 20 років. Також мінімальний перший внесок встановлено на рівні 15% вартості житла.

У вересні 2020 року міністр фінансів України Сергій Марченко заявляв про готовність уряду в 2021 році передбачити в бюджеті надання іпотечних кредитів для 30 тисяч українських сімей.

У серпні 2020 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що українці повинні мати можливість придбати житло в кредит під доступні відсотки – хоча б під 10% річних, тому що банківські ставки за іпотекою, які існували досі, «просто непідйомні» для багатьох українських сімей.

 

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading