your ads here!

Уряд виділив з бюджету ще 6 мільярдів гривень до Фонду боротьби з COVID-19

No Comments

Кабінет міністрів шляхом перерозподілу бюджету збільшив обсяг Фонду боротьби з COVID-19 на 6 мільярдів гривень – про це повідомило Міністертво фінансів за результатами урядового засідання 14 грудня.

«Кабінет Міністрів України… перерозподілив деякі видатки державного бюджету, передбачені головним розпорядникам бюджетних коштів на 2020 рік, та збільшив видатки Фонду боротьби з COVID-19 на 6 млрд гривень», – йдеться в заяві.

Читайте також: Успішні відповіді на проблему COVID-19 у світі є. Урядовці їх ігнорують

Це рішення уряд ухвалив для «запобігання поширенню та подоланню негативних наслідків на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19». Кошти виділили за рахунок економії видатків бюджету до кінця 2020 року.

При цьому станом на 10 грудня з Фонду виділили 66 мільярдів гривень, касові видатки становлять 45,5 мільярдів.

На початку червня 2020 року стало відомо, що з «ковідного» фонду витратили близько 30 мільярдів гривень, тобто менш як половину. Решту – а це 35 мільярдів – уряд спрямував на «Велике будівництво» доріг та інших об’єктів інфраструктури.

Читайте також: Голова «Укравтодору» назвав «комунікаційним промахом» те, що «спецфонд сформувався як COVID-фонд»

18 червня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №3509, який передбачав, зокрема, перерозподіл грошей із Фонду боротьби з COVID-19 на ремонт і будівництво доріг та інших об’єктів інфраструктури.

У Фонді боротьби з COVID-19 недостатньо коштів для реалізації трьох бюджетних програм, заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан на початку вересня.

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading