your ads here!

Помпео закликав лідерів Азербайджану та Вірменії припинити бойові дії

No Comments

Державний секретар США Майк Помпео закликав лідерів Азербайджану та Вірменії Ільхама Алієва та Нікола Пашиняна припинити бойові дії у Нагірному Карабаху та повернутися до переговорів.

Як повідомили у Держдепартаменті США, Помпео провів телефонну розмову з очільниками Вірменії та Азербайджану.

«Секретар наголосив на важливості повного впровадження режиму припинення вогню, узгодженого в Москві 10 жовтня», – мовиться у повідомленні.

Читайте також: Війна чи дипломатія: як вирішити конфлікт навколо Нагірного Карабаху

 

Конфлікт у Нагірному Карабасі і прилеглих до нього районах Азербайджану, які з початку 1990-х років контролювали підтримувані Єреваном етнічні вірменські сили, загострився наприкінці вересня. Азербайджан розпочав масштабний наступ із метою відновити контроль над приблизно 20% своєї міжнародно визнаної території. Про повну підтримку дій Баку заявила Туреччина. У Москві досягнули угоди про припинення вогню, проте обидві сторони заявляють про її порушення. Бої тривають.

Сторони конфлікту в Карабасі звинувачують одна одну в ударах по цивільних об’єктах, що теж може бути розцінено як воєнний злочин.

24 жовтня міністр закордонних справ Вірменії Зограб Мнацаканян та голова МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов зустрілися з заступником державного секретаря Сполучених Штатів Стівеном Біґуном і домовилися зберігати відданість домовленості про припинення вогню в Нагірному Карабасі. Домовленість набула чинності з 8 ранку за локальним часом.

 

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading