your ads here!

Німеччина не може розпочати розслідування замаху на Навального

No Comments

Правоохоронні органи Німеччини не можуть почати розслідування замаху на російського опозиційного політика Олексія Навального через те, що воно відбулося в чужій юрисдикції, пише газета Süddeutsche Zeitung.

Імовірний замах на опозиціонера стався в Росії, тому у німецької прокуратури немає законних підстав розпочати розслідування, повідомляє газета. Вони могли б бути, якби Навальний був пов’язаний із Німеччиною або якби його стан погіршився на території країни.

Навальний був госпіталізований наприкінці серпня в лікарню в Омську. Німецький уряд заявив, що він був отруєний бойовою хімічною отруйною речовиною «Новачок». Отруєння могло статися в Томську.

Соратники опозиціонера відразу після його госпіталізації вимагали порушити кримінальні справи за статтями про замах на життя громадського діяча і тероризм. Провести розслідування замаху Росію закликали США та Євросоюз. Російська влада стверджує, що підстав для порушення кримінальної справи немає. Прокуратура і поліція за фактом госпіталізації проводять дослідчу перевірку.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков 22 вересня заявив, що соратники Навального нібито вивезли з країни «докази», і це ускладнює проведення перевірки. «Ми знаємо однозначно, що щось важливе вони відвезли, явно в чому відчувають необхідність ті, хто займається діями з перевірки», – сказав Пєсков.

Минулої п’ятниці, 18 вересня, коли з’явилися повідомлення, що до Німеччини була вивезена пляшка, на якій згодом знайшли сліди отруйної речовини, Пєсков також говорив, що «те, що могло б стати доказом на користь отруєння, на жаль, було вивезене».

Навальний 21 вересня зажадав від російської влади повернути йому одяг, в якому він був 20 серпня і який забрали представники слідчих органів. Пєсков сказав 22 вересня: «За всієї поваги до пацієнта ми одягом не займаємося. Не наш профіль». Він укотре не назвав Навального на ім’я, відгукуючись про нього як про «пацієнта».

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading