your ads here!

Трамп заявляє, що Косово і Сербія домовилися нормалізувати економічні зв’язки

No Comments

Сербія та її колишній край Косово домовилися нормалізувати економічні зв’язки, заявив президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. Про це він сказав 4 вересня в Овальному кабінеті Білого дому перед зустріччю президента Сербії Александра Вучича та прем’єр-міністра Косова Авдулли Хоті.

Трамп назвав це рішення «головним проривом» за 12 років з того моменту, як Косово заявило про незалежність від Сербії.

Читайте також: У новому скликанні парламенту Сербії немає жодного опозиціонера

Після дводенних переговорів із представниками адміністрації Трампа Вучич та Хоті погодилися співпрацювати в економічних галузях для залучення інвестицій та створення робочих місць.

«Це дійсно історичний момент. Я з нетерпінням чекаю на візит до обох країн в найближчому майбутньому», – сказав Трамп, виступаючи в Овальному кабінеті разом із Хоті та Вучичем.

Він також зазначив, що Сербія зобов’язалася перенести своє посольство в Ізраїлі до Єрусалиму, а Косово домовилося з Ізраїлем про нормалізацію відносин та налагодження дипломатичних зв’язків.

Читайте також: Трамп заявив на передвиборчому мітингу, що «добре ладити з Росією»

Населене переважно етнічними албанцями Косово проголосило незалежність від Сербії в 2008 році, чого Белград досі не визнає. І Косово, і Сербія прагнуть вступити до Європейського союзу.

У 2019 році Вашингтон активізував свою участь у переговорах щодо нормалізації відносин Сербії та Косова. Такий діалог триває вже тривалий час і здійснюється за посередництва ЄС.

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading