your ads here!

Румунія оголосила «тотальний карантин» на тлі різкого збільшення випадків коронавірусу в країні

No Comments

Президент Румунії Клаус Йоганніс 24 березня заявив, що влада залучить військових, щоб допомогти ввести «тотальний карантин» для уповільнення поширення коронаврусу на тлі різкого збільшення кількості зафіксованих випадків.

Згідно з повідомленнями, на сьогодні підтверджено 186 нових випадків захворюваності на COVID-19 при загальній чисельності у 762, зафіксовано 8 смертей.

З 25 березня людям буде дозволено виходити з дому тільки для того, щоб купити їжу або ліки, піти на роботу або у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Тим, кому за 65, повністю заборонено покидати свої будинки.

За особами на карантині вестимуть онлайн-спостереження, сказав Йоганніс, втім він не уточнив, яким саме чином це відбуватиметься.

«Обмеження, дорогі румуни, вступлять в силу із завтрашнього дня», – звернувся Йоганніс, який оголосив у країні 30-денний надзвичайний стан ще 16 березня.

Сотні румунів в Бухаресті та інших містах цими вихідними переважно проігнорували вказівки влади і скористалися теплою погодою, щоб прогулятися в парках і влаштувати пікніки в лісі.

Десятки тисяч румунських емігрантів повернулися протягом минулого тижня з Італії та Іспанії, країн Європи, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу, що спричинило значний тиск на і без того перевантажену соціальну та медичну сфери Румунії.

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading