your ads here!

У Чехії запровадили надзвичайний стан через коронавірус

No Comments

Через загрозу поширення коронавірусу уряд Чехії з 14:00 12 березня на 30 днів оголосив в країні надзвичайний стан.

У рамках заходів боротьби з пандемією коронавірусу на території Чехії будуть закриті театри, бібліотеки, кінотеатри, клуби, стадіони, басейни. Забороняється проведення масових культурних, спортивних та інших акцій. Громадянам заборонено виїзд у країни з високим рівнем захворювання на COVID-19, зокрема, до Італії, Австрії, Німеччини, Китаю, Ірану, Південної Кореї. Так само громадянам заборонений в’їзд до Чехії з таких країн.

Поліції надано право перевіряти дотримання карантину (в Чехії близько 100 інфікованих на карантині – ред.), в разі порушення правил карантину загрожує штраф у 3 мільйони чеських крон (в перерахунку – 3 мільйони 330 тисяч гривень).

У великих торгових центрах від 20:00 до 6:00 будуть закритими ресторани та інші заклади харчування.

На кордонах з Німеччиною та Австрією Чехія запроваджує перевірки мандрівників, зокрема температурний скринінг. До роботи на кордонах долучили військових.

Станом на ранок 12 березня в Чехії зареєстровано 104 інфікованих коронавірусом осіб, з них більшість (50) – у столиці Празі.

На сьогодні у світі зафіксували понад 126 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 638. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

 

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading