your ads here!

Сирійські урядові сили повністю контролюють південь провінції Ідліб – спостерігачі

No Comments

Сирійські урядові сили, підтримувані Росією, взяли під повний контроль південь провінції Ідліб після нових наступальних дій проти повстанців, повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини.

За даними спостерігачів, за останні три дні урядові війська захопили близько 60 міст і сіл на півдні Ідлібу та сусідньої провінції Хама.

Водночас сирійське державне агентство SANA повідомляє, що урядові війська «звільнили» в середу місто Кафр-Увейд на півдні провінції Ідліб, також за добу бійці сирійської армії взяли під свій контроль 15 сіл в околицях цього міста.

Останніми тижнями війська президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії влаштували руйнівний для повстанців наступ, щоб знищити останній іще не підконтрольний їм повстанський анклав у країні. Через це вони захопили значні території на півдні провінції Ідліб і в сусідній провінції Алеппо. Цей наступ спричинив велику хвилю втікачів: за даними ООН, від кінця грудня близько 900 тисяч людей у регіоні, понад половина з них діти, були змушені залишити свої домівки чи тимчасові прихистки, залишившись без даху над головою в холодний зимовий час.

Categories: Новини, Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading