your ads here!

Парламент Іраку схвалив новий закон про вибори

No Comments

Парламент Іраку схвалив новий закон про вибори. Він спрямований на те, щоб дати незалежним політичним діячам більше шансів на отримання місць у законодавчому органі, що є ключовою вимогою протестувальників – зробити вибори більш справедливими.

Новий закон перетворює кожну з 18 провінцій країни в кілька виборчих округів, з одним обраним законодавцем на 100 тисяч людей.

Закон також перешкоджає участі партій в єдиних списках, які раніше допомагали їм легко отримати місця в певній провінції. Натомість тепер місця дістануться тому, хто отримає найбільшу кількість голосів у виборчих округах.

Масові протести охопили Ірак з жовтня на тлі виступів проти корупції та нестачі робочих місць, а також розчарування в політичній системі. В результаті заворушень загинули понад 400 людей.

Протестувальники вимагали не тільки нового закону про вибори, але й усунення всієї політичної еліти та незалежного від певної політичної сили прем’єр-міністра. Прем’єр-міністр Адель Абдул Махді подав у відставку минулого місяця під тиском вуличних демонстрацій.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading