your ads here!

Макрон – Джонсону: часу на перегляд угоди щодо «Брекзиту» не залишилося

No Comments

Президент Франції Емманюель Макрон заявляє, що часу на перегляд угоди щодо «Брекзиту» не залишилося. Таку заяву він зробив на офіційній зустрічі з британським прем’єр-міністром Борисом Джонсоном.

При цьому Макрон наголосив, що чекати до 31 жовтня, коли Велика Британія планує вихід з Євросоюзу, і не намагатися знайти рішення «ніхто не збирається».

Читайте також: США обіцяють британському уряду Джонсона підтримку «Брекзиту» 

Макрон, який визнав, що у нього репутація «найскладнішого в команді» у ставленні до «Брекзиту», відкинув заклики Джонсона відмовитися від ключової домовленості по Ірландії, укладеної між ЄС і колишнім британським прем’єр-міністром Терезою Мей.

Раніше Джонсон пообіцяв скорегувати проект угоди про вихід країни з Євросоюзу і виключити з нього механізм «бекстопу», який передбачає відсутність прикордонного і митного контролю на кордоні між Ірландією (учасницею ЄС) і британської Північною Ірландією. Домовитися про внесення змін до тексту угоди так і не вдалося.

21 серпня Джонсон обговорив умови «Брекзиту» із канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Вона припустила, що Велика Британія і Євросоюз зможуть протягом 30 днів знайти вирішення питання.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей залишила посаду після невдалих спроб домовитися з парламентом про умови виходу Британії з Євросоюзу.

Борис Джонсон неодноразово заявляв, що в будь-якому випадку має намір вивести країну з ЄС до 31 жовтня, навіть без договору. Він пообіцяв здійснити «Брекзит» без угоди, якщо Брюссель не погодиться з головною вимогою Лондона і не виключить з неї положення про так званий «бекстоп». 

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading