your ads here!

США запровадили санкції проти голови МЗС Венесуели

No Comments

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти міністра закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаси. Також під санкції потрапила суддя Керол Паділья. Про це йдеться в повідомленні відомства.

«Сполучені Штати не будуть стояти осторонь і спостерігати, як нелегітимний режим Ніколаса Мадуро позбавляє венесуельський народ його багатства, людяності і права на демократію», – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Американське відомство також закликало притягнути до відповідальності всіх причетних до гуманітарної кризи у Венесуелі, де в 2018 році показник інфляції перевищив позначку одного мільйона відсотків, є перебої з постачанням продуктів і з подачею електроенергії.

Хорхе Арреаса очолює МЗС Венесуели з 2017 року.

23 січня спікер парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, заявивши, що президент Мадуро нелегітимний. Гуайдо визнали багато країн світу, в тому числі США, країни Євросоюзу, Ізраїль і більшість країн Латинської Америки, включаючи Бразилію. Однак контроль над державними органами, судами й армією зберігає президент Мадуро. Його підтримують Росія, Китай і Куба.

У березні 2019 року Вашингтон запровадив санкції проти Банку економічного і соціального розвитку Венесуели і його підрозділів. У квітні нові обмеження торкнулися Центробанку країни, якому обмежили доступ до доларів США, а також двох нафтових компаній. Згодом США не раз посилювали санкції, запроваджуючи їх проти осіб з оточення Мадуро.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading