your ads here!

Понад 10 тисяч «червоних шаликів» вийшли на вулиці Парижа на противагу «жовтим жилетам»

No Comments

Понад 10 тисяч людей, більшість із яких мали на собі червоні шалики, вийшли на акцію в Парижі на знак протесту проти насильства під час антиурядових протестів так званих «жовтих жилетів», що відбуваються у Франції в останні 11 місяців.

«Червоні шалики» 27 січня пройшли під дощем від площі Нації до площі Бастилії, де за день до цього відбулася акція «жовтих жилетів».

Учасники акції вигукували: «Так – демократії, ні – революції» і махали прапорами Франції і Європейського союзу.

У рух «червоних шаликів» об’єдналися люди, які заявляють про свою прихильність республіканським цінностям і відкидають насильство, з яким останнім часом пов’язані акції протесту так званих «жовтих жилетів». Як і «жовті жилети», «червоні шалики» зародилися в інтернеті, сам рух носить мережевий характер. Організатори стверджують, що він не пов’язаний із будь-якими політичними силами.

Читайте також: Серед «жовтих жилетів» у Парижі – проросійські крайньо-праві, які воювали на Донбасі (світова преса)

«Червоні шалики» кажуть, що поділяють вимоги «жовтих жилетів» щодо необхідності збільшення допомоги для бідних у Франції, але відкидають при цьому методи насильства і руйнування.

Рух «жовтих жилетів», який почався як протест проти підвищення тарифів на паливо, зараз об’єднує противників курсу французької влади, в тому числі вкрай лівих і крайніх правих. «Жовті жилети» традиційно проводять демонстрації по суботах.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading