your ads here!

США дають Ер-Ріяду «ще кілька днів» на розслідування «справи Хашокджі»

No Comments

Сполучені Штати готові дати Саудівській Аравії «ще кілька днів» на розслідування зникнення опозиційного журналіста Джамала Хашокджі. Про це 18 жовтня заявив у Вашингтоні держсекретар США Майк Помпео. Він повернувся до Вашингтона з Ер-Ріяда, куди терміново вилетів у зв’язку зі справою Хашокджі, і розповів президентові Дональду Трампу про результати своєї поїздки.

За словами Помпео, саудівська влада запевнила його, що проведе ретельне розслідування. Держсекретар сказав, що у Вашингтоні очікують на його результати в найближчі дні, після чого ухвалять рішення про подальші кроки.

Журналіста Джамала Хашокджі, який жив у США та критикував саудівського принца Мохаммеда, ніхто не бачив після того, як він 2 жовтня зайшов до будівлі саудівського консульства в Стамбулі. Влада Туреччини висловила підозру, що він був убитий у будівлі консульства. Турецькі ЗМІ в останні дні опублікували різні матеріали, що свідчать на користь версії про навмисне вбивство.

Офіційний Вашингтон поки не висував звинувачень на адресу Ер-Ріяда, проте вимагає розслідування. Обставини справи вивчає спільна турецько-саудівська слідча група. Міжнародні правозахисні організації 18 жовтня закликали провести розслідування на рівні ООН.

Через ситуацію зі зникненням Хашшогі багато компаній і приватних інвесторів відмовилися від участі в бізнес-форумі в Саудівській Аравії на наступному тижні. Про свою відмову їхати на форум після зустрічі з Трампом і Помпео заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading