your ads here!

«Нафтогаз» створив три дочірні компанії для постачання газу різним групам покупців

No Comments

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз» повідомляє про створення трьох дочірніх підприємств для продажу газу. Як зазначають у прес-службі компанії, «дочки» мають зробити прозорими сегменти постачання газу.

«Нафтогаз» планує продавати імпортований газ за ринковою ціною власному торговому підрозділу «Нафтогаз Трейдинг». Він же купуватиме блакитне паливо в «Укргазвидобування».

Після цього «Нафтогаз Трейндинг» має продавати газ комерційним клієнтам, а також двом іншим дочірнім компаніям

«Нафтогаз Тепло» – для перепродажу тепловим електростанціям
Газопостачальній компанії «Нафтогаз» – для перепродажу населенню

На відміну від «Нафтогаз Трейдинг», яка продаватиме газ за ринковою ціною, «Нафтогаз Тепло» і ГК «Нафтогаз» мають статус постачальників зі спеціальними обов’язками.

«Навіщо потрібна ця нова система? В першу чергу – для прозорості кожного сегменту бізнесу. Кожна компанія матиме окрему звітність, її доходи і її витрати можна буде побачити і проаналізувати. Ніяких премій «за Стокгольм», зарплат правління там не буде, лише витрати і доходи, пов’язані з конкретним сегментом бізнесу», – заявляють у «Нафтогазі».

Напередодні суд зобов’язав голову правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва сплатити адміністративний штраф за те, що той не надав на вимогу народного депутата перелік членів правління компанії, премійованих за перемогу «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі.

Categories: Економіка

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading