your ads here!

Путін та Ердоган зустрінуться в Сочі, щоб обговорити ситуацію в сирійському Ідлібі

No Comments

Президент Росії Володимир Путін зустрінеться зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом, щоб обговорити ситуацію з можливим наступом на сирійську провінцію Ідліб, яка залишається останнім опорним пунктом для повстанців.

Зустріч має відбутися в російському Сочі 17 вересня – через 10 днів після того, як Ердоган, Путін та іранський президент Хасан Роугані не змогли досягти компромісу щодо Ідлібу. Президент Туреччини, яка підтримує повстанців, попереджав, що очікуваний наступ на провінцію може спровокувати «криваву бійню».

14 вересня голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив під час візиту до столиці Німеччини Берліна, що Москва надасть гуманітарні коридори, щоб дати цивільним можливість залишити регіон. Водночас він попередив, що Росія може продовжити авіаудари в Сирії «за потреби».

Сирійський уряд оголосив про плани масштабного наступу, щоб витіснити повстанців із Ідлібу.

Організація Об’єднаних Націй вважає, що до 900 тисяч людей змушені будуть покинути свої домівки у випадку наступу на Ідліб, у якому проживає близько трьох мільйонів людей.

В ООН і Держдепартаменті США також раніше заявляли, що побоюються гуманітарної катастрофи в Ідлібі в разі початку наступу.

Унаслідок війни в Сирії від 2011 року вже загинули понад 400 тисяч людей, мільйони залишилися без домівок.

Росія й Іран надали сирійському президенту Башару Асаду ключову підтримку в цьому конфлікті.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading