your ads here!

Папа Франциск обіцяє не допускати сексуальних зловживань із боку священиків і приховування злочинів

No Comments

Папа римський Франциск засудив сексуальні зловживання з боку священиків Римо-католицької церкви і публічно покаявся. Відповідний лист до вірян, написаний сімома мовами, він оприлюднив 20 серпня.

Понтифік попросив пробачення за злочини, визнавши, що біль жертв «довго ігнорували, приховували чи замовчували».

У листі до 1,3 мільйона католиків світу папа Франциск визнав, що ніяких зусиль, щоб попросити пробачення у жертв, буде недостатньо, але пообіцяв не допустити повторення таких випадків.

Від імені всього церковного співтовариства папа «з ганьбою і покаянням» визнав, що Церква вчасно не відреагувала на той біль, який вона заподіяла «настільки багатьом життям».

Читайте також: Найбільший педофільський скандал в історії США: у тисячах випадків насильства звинувачують священиків

Раніше цього місяця генеральний прокурор американського штату Пенсильванія звинуватив римо-католицьких священиків штату в сексуальному насильстві над більш ніж тисячею дітей за останні 70 років. Влада заявляє, що церква змушувала жертв мовчати, використовуючи «віру як зброю», і приховувала злочини священиків.

Генеральний прокурор Пенсильванії Джош Шапіро в оточенні жертв злочинів представив на прес-конференції 887-сторінковий звіт про розслідування, яке тривало два роки. В основному, воно було засноване на документах із секретних архівів єпархій, у тому числі визнаннях, написаних священиками від руки. Прокурор назвав це розслідування сексуального насильства в церкві найбільшим в історії США.

«Це було сексуальне насильство – в тому числі зґвалтування, – вчинені дорослими чоловіками-священиками, над дітьми», – сказав Шапіро.

Прокуратура змогла встановити особи понад тисячі жертв, але вважає, що їх набагато більше. У заяві на сайті генерального прокурора штату мовиться, що «реальна кількість жертв обчислюється тисячами».

Усього в розслідуванні згадується 301 священик. Дехто з них уже помер. Лише двоє можуть потрапити під судове переслідування.

 

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading