your ads here!

Правозахисники закликають Азербайджан до «нульової терпимості» до катувань у поліції

No Comments

Бвазована у Нью-Йорку правозахисна організація Human Rights Watch закликала Азербайджан схвалити політику «нульової терпимості» до застосування катувань поліцією та іншими правоохоронними органами.

Уряд президента Ільгама Алієва також має «забезпечити оперативне та ефективне розслідування всіх таких звинувачень», ідеться в заяві Human Rights Watch, поширеній 25 липня.

Європейський комітет проти тортур 18 липня дійшов висновку, що катування в поліції в Азербайджані є «системними». Фахівці комітету здійснили шість візитів до Азербайджану в період з 2004 по 2017 роки та вказують у своїй доповіді «корупцію в правоохоронній системі в цілому та безкарність». «Настав час для азербайджанської влади вжити рішучих заходів для припинення тортур у країні та максимально повного виконання рекомендацій комітету», – сказав голова Європейського комітету проти тортур українець Микола Гнатовський.

У доповіді комітету також ідеться, що його представники «неодноразово спостерігали» випадки катувань та фізичного насильства під час своїх візитів, що спричинило підозри «про існування узагальненої культури насильства серед працівників різних правоохоронних органів».

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading