your ads here!

Британський уряд вирішив поки що не запроваджувати нових санкцій проти Москви

No Comments

Уряд Великої Британії вирішив поки що не запроваджувати нових обмежувальних заходів проти Москви, але розглядає можливість таких кроків у майбутньому. Про це заявив речник британського прем’єра Терези Мей 20 березня після того, як вона зустрічалася з іншими високопосадовцями і радниками на засіданні Ради національної безпеки Британії.

За словами речника, Британія вжила заходів для відстеження людей, які «могли займатися діяльністю, що загрожує безпеці Об’єднаного Королівства і союзників».

«Це включає строгі перевірки державних службовців на приватних рейсах», – заявив прес-секретар Мей.

«Є й інші заходи, які уряд і чиновники з питань безпеки активно обговорюють і готові запровадити в будь-який час», – сказала Мей на засіданні Ради національної безпеки, повідомляє BBC.

20 березня 23 російських дипломатів, яких британський уряд вирішив вислати у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії, залишили територію Британії. Дипломати, яких прем’єр Мей назвала шпигунами, вранці сіли в три автобуси і залишили територію посольства в Лондоні. Пізніше вони сіли на літак до Москви.

Екс-розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили 4 березня непритомними на лавці в парку Солсбері на півдні Великої Британії. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок», яку розробили в Росії. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в «критичному, але стабільному» стані.

14 березня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля і його дочки й оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Крім того, Мей повідомила, що представники уряду Британії і члени королівської родини не будуть присутніми на Чемпіонаті світу з футболу, що проводитимуть у Росії влітку.

Заходи підтримали в адміністрації президента США. Про розробку подібних санкцій також оголосив президент Франції.

17 березня Росія оголосила про вислання 23 британських дипломатів, скасувала відкриття генконсульства Британії в Санкт-Петербурзі, а також заявила про припинення діяльності Британської ради.

Президент Росії Володимир Путін заперечив причетність його країни до отруєння Сергія Скрипаля і його дочки.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading