your ads here!

Президент Чехії просив видати підозрюваного в хакерстві Росії, а не США – міністр

No Comments

Президент Чехії Мілош Земан кілька разі просив про екстрадицію до Росії підозрюваного в хакерстві і затриманого в Празі росіянина Євгена Нікуліна, видачі якого домагаються також США. Про це 24 лютого повідомив міністр юстиції Чехії Роберт Пелікан.

«Це правда, що цього року було дві зустрічі, на яких президент просив мене видати російського громадянина не США, а Росії», – сказав Пелікан чеському новинному сайту aktualne.cz.

Речник Земана Їржі Овчачек відмовився від коментарів.

Минулого року суд у Чехії постановив, що 30-річного Нікуліна можна видати і США, і Росії. Остаточне рішення стосовно країни видачі росіянина має схвалити міністр юстиції Чехії.

У США його звинувачують у розкраданні інформації в інтернет-компаній LinkedIn, Dropbox і низки інших. Його адвокати стверджують, що агенти ФБР США намагалися домогтися від нього зізнань у зломі ресурсів Демократичної партії США в ході президентської кампанії Гілларі Клінтон.

Нікулін заявляв, що не причетний до кібератак на сервери Демократичної партії США і заперечував звинувачення американських правоохоронців.

Росія також зверталася з вимогою екстрадиції Нікуліна за звинуваченням у крадіжці, організованій через інтернет.

Євген Нікулін був арештований чеською поліцією у співпраці з ФБР США в жовтні 2016 року на підставі ордера Інтерполу, виданого за запитом США.

Після його арешту Москва звинуватила Вашингтон у переслідуванні її громадян і пообіцяла боротися за екстрадицію Нікуліна.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading