your ads here!

Україна випередила Росію за індексом сприйняття корупції – Transparency International

No Comments

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила 21 лютого звіт щодо рівня сприйняття корупції в різних країнах світу. Україна в рейтингу посіла 130-те місце – поміж 180 країн з оцінкою в 30 балів (0 балів – найгірший можливий показник, 100 – найкращий), таким чином піднявшись в порівнянні з минулим роком на один рядок у рейтингу.

Також Україна за індексом сприйняття корупції випередила Росію, яка на 135-му місці з 29-ма балами. Водночас поряд з Україною в рейтингу опинилися Гамбія, Іран, М’янма та Сьєрра-Леоне.

Перше місце у рейтингу з оцінкою 89 балів посіла Нова Зеландія, за нею серед найменш корумпованих країн опинилися Данія, Фінляндія, Норвегія, Швейцарів, Сінгапур, Швеція, Канада, Люксембург, Нідерланди, Велика Британія та Німеччина. Сполучені Штати зайняли 16-е місце, в порівнянні з 18-м в індексі 2016 року.

Найнижчий рейтинг – у Сомалі – держава посіла 180-е місце із оцінкою в дев’ять балів. Її «сусідами» в рейтингу є Південний Судан, Сирія, Афганістан, Ємен, Судан та Лівія. 

У своєму звіті Transparency International вказує, що більшість країн не надто ефективні у боротьбі з таким явищем, як корупція.

«Попри спроби боротьби з корупцією в усьому світі, більшість країн занадто повільно просуваються в своїх зусиллях», – йдеться в заяві 21 лютого. У повідомленні вказується, що за останні шість років «багато країн, як і раніше, практично не домоглися прогресу».

У Transparency International також зауважують, що аналіз результатів індексу корупції показує, що «країни з найнижчим захистом ЗМІ і неурядових організацій також мають гірші показники щодо корупції».

Якщо оцінювати за регіональними показниками, то хороші показники щодо сприйняття корупції – у Західній Європі, найгірші – у країнах Африки на південь від Сахари, Східної Європи та Центральної Азії.

У 2016 році Україна посідала 131-е місце у рейтингу і набрала 29 балів.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading