your ads here!

У Москві поліція прийшла в кінотеатр, який показав «Смерть Сталіна»

No Comments

У Москві співробітники поліції і люди в цивільному прийшли в кінотеатр «Піонер», в якому напередодні показали фільм «Смерть Сталіна», заборонений до прокату Міністерством культури Росії. Про це у Twitter повідомила кореспондент агентства AFP.

Причину свого візиту поліцейські не назвали. Про будь-які слідчі дії або затримання поки що не повідомляють.

Напередодні в Міністерстві культури Росії заявили, що перевірять повідомлення про показ «Смерті Сталіна» без прокатного посвідчення. У разі, якщо ця інформація підтвердиться, буде порушена адміністративна справа, додали у відомстві.

Сатирична комедія британського режисера Армандо Яннуччі «Смерть Сталіна» розповідає про боротьбу за владу в СРСР після смерті Йосифа Сталіна 1953 року. Спочатку фільм отримав прокатне посвідчення в Росії, однак 23 січня Міністерство культури країни скасував показ, пояснивши це зверненням «групи юристів», які побачили у фільмі ознаки екстремізму і визнали, що він ображає пам’ять загиблих.

У відомстві заявили, що пропонували прокатнику перенести прем’єру на півроку в зв’язку з річницею Сталінградської битви. Перевірити фільм на екстремізм попросили Генпрокуратуру Росії.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading