your ads here!

Росія: екс-губернатор Бєлих виступив з останнім словом у суді перед вироком 1 лютого

No Comments

Колишній губернатор Кіровської області Росії Микита Бєлих, якого звинувачують у корупції, виступив у п’ятницю з останнім словом у суді, заявивши про свою невинуватість.

Бєлих сказав, що його провина не була доведена в ході розслідування або судового процесу, який почався у вересні. Він повідомив, що хоче повернутися додому до дружини і чотирьох дітей і сподівається, що суд ухвалить «справедливе рішення».

Перед тим, як виступити із останнім словом в суді Бєлих заявив, що йому зле, медики зробили йому ін’єкцію від високого кров’яного тиску.

Підсудний також назвав ситуацію зі свідками «показовою», бо вони, на його думку, «не підтверджують ту версію обвинувачення, на якій наполягає прокуратура».

Оголошення вироку у справі Бєлих призначене на 1 лютого.

Микита Бєлих у 2005-2008 роках очолював опозиційну партію «Союз правих сил» (її вже не існує), першим лідером якої раніше був убитий 2015 року опозиціонер Борис Нємцов, і різко критикував політику президента Росії Володимира Путіна.

2008 року його запропонував на посаду губернатора Кіровської області Дмитро Медведєв, що на той час обіймав посаду президента Росії. Цей крок тоді викликав здивування в російських опозиційних колах. Радником Микити Бєлих на губернаторській посаді якийсь час був інший відомий російський опозиційний діяч Олексій Навальний. Соратники політика називали його «останнім опозиціонером, який вірив, що зможе вбудуватися у владу» в Росії.

Політика затримали в Москві 24 червня 2016 року, як стверджує слідство, під час отримання частини хабара, що загалом мав скласти 400 тисяч євро. Політик звинувачення відкидає. Приблизно через місяць президент Росії Володимир Путін зняв Микиту Бєлих із посади губернатора Кіровської області «через втрату довіри». Згодом Басманний суд Москви ухвалив арештувати майно колишнього губернатора Кіровської області.

Прокуратура Росії просить засудити до 10 років колонії суворого режиму Микиту Бєлих, а також оштрафувати його на 100 мільйонів рублів та назавжди заборонити обіймати державні посади.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading