your ads here!

Росія: в Чечні голову «Меморіалу» звинувачують у зберіганні наркотиків

No Comments

У Чечні вранці 9 січня був затриманий керівник місцевого представництва правозахисного центру «Меморіал» Оюб Тітіев. Поліція закидає йому зберігання наркотиків.

Зранку Тітієв їхав на зустріч з другом, але місця призначення не дістався. Коли цей друг не зміг до нього додзвонитися, він поїхав назустріч і побачив правозахисника на мосту в оточенні поліцейських. Пізніше затриманого доставили у відділення поліції в населеному пункті Курчалой.

Адвоката, який приїхав зі столиці Чечні Грозного, силовики кілька годин не пускали до Тітієва, вони стверджували, що затриманого в будівлі немає. Коли захиснику все ж вдалося поговорити з затриманим, з’ясувалося, що його звинувачують в зберіганні наркотиків.

Співробітники «Меморіалу» зв’язалися з головою президентської ради з прав людини Михайлом Федотовим і уповноваженим з прав людини Тетяною Москальковою. У МВС Чечні стверджують, що у відомства немає інформації про затримання Тітієва.

У 2014 році в Грозному був затриманий президент Асамблеї народів Кавказу Руслан Кутаєв. За версією слідства, під час обшуку після затримання в кишені громадського діяча знайшли три грами героїну. Кутаєва засудили до чотирьох років позбавлення волі, згодом Верховний суд Чечні скоротив термін покарання на два місяці.

Захист наполягав, що всі докази у справі сфабриковані. Сам Кутаєв пов’язував кримінальну справу стосовно себе з організованою ним конференцією, присвяченою 70-річчю депортації чеченців та інгушів у 1944 році. На думку Кутаєва, цей крок викликав гнів голови регіону Рамзана Кадирова.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading