your ads here!

Генсекретар ООН закликав М’янму припинити насильство щодо рохінджа

No Comments

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш закликав владу М’янми припинити насильство проти етнорелігійної мусульманської меншини рохінджа.

За його словами, ця меншина опинилася в катастрофічній гуманітарній ситуації. Він дав зрозуміти, що погоджується з висловленою раніше в ООН оцінкою подій на півночі штату Ракхайн на заході М’янми як «етнічної чистки».

Рада безпеки ООН також у середу засудила і перший напад бойовиків рохінджа на силовиків М’янми, і насильство, що спалахнуло після того.

Рада безпеки висловила стурбованість через повідомлення про надмірне насильство в перебігу операцій силовиків і закликала до негайних кроків для зупинення насильства в Ракхайні, деескалації ситуації, відновлення правопорядку і забезпечення захисну цивільного населення.

За останніми повідомленнями, близько 380 тисяч рохінджа вже втекли до сусідньої Бангладеш від початку останнього спалаху насильства наприкінці минулого місяця, що спричинило в цій одній із найбідніших країн світу гуманітарну катастрофу.

Також вимушеними переселенцями, втікачами від насильства, стали десятки тисяч представників інших національностей, у першу чергу ракхайнців, головно буддистів за вірою.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading