your ads here!

Напад у Британії: нападника взяли під арешт за підозрами в тероризмі

No Comments

У Великій Британії поліція Лондона заявила, що призвідникові нападу біля мечеті в ніч на понеділок, при якому загинула одна людина, обрали запобіжний захід у вигляді арешту через звинувачення в тероризмі.

Крім того, арешт накладений через звинувачення в замовленні, підготовці чи підбурюванні до акту тероризму, включно з убивством і спробою вбивства, мовиться в заяві Скотланд-Ярду, штаб-квартири поліції Лондона.

У зв’язку з нападом також проводять обшук у помешканні в місцевості поблизу міста Кардіффа у Вельсі, додали в поліції.

По півночі в ніч на понеділок 47-річний, за уточненими даними, чоловік в’їхав автофургоном у групу перехожих біля ісламського центру в північній частині Лондона після нічної молитви в перебігу священного місяця рамадана за мусульманським календарем – за словами свідків, вочевидь свідомо. На місці нападу одна людина загинула, ще десять травмовані. За даними поліції, всі жертви – мусульмани. Напад розслідують як терористичний акт. Також перевіряють, чи загиблий чоловік загинув саме внаслідок цього нападу, чи з іншої причини.

Останніми місяцями у Великій Британії сталися кілька нападів із численними жертвами, зокрема з наїздами автом на перехожих. Зокрема, в Лондоні 3 червня, а перед тим 22 березня нападники наїжджали на людей автами на лондонських мостах, а потім нападали на людей із ножами. Внаслідок червневого нападу 8 людей загинули, 48 були поранені чи травмовані. Внаслідок березневого нападу загинули 5 людей, потерпіли близько 50. Крім того, 22 травня був влаштований вибух на поп-концерті в Манчестері, там загинули 22 людини, 59 були поранені. Відповідальність за всі ці три попередні напади взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading