your ads here!

Косово: 9 людей звинувачені в плануванні терактів на Балканах

No Comments

15 червня влада Косова повідомила про звинувачення дев’ятьох людей у плануванні терористичних атак в Косові і на відбірному матчі чемпіонату світу з футболу між Ізраїлем і Албанією минулого року.

Повідомляється, що ці 9 осіб є серед 19 затриманих в серії арештів у Косові і сусідніх Албанії та Македонії.

Підозрюваних звинувачують в тому, що вони планували «провести теракт проти футболістів і вболівальників з Ізраїлю, які приїхали в Албанію на матч в листопаді», йдеться в прес-релізі прокуратури Косова.

У заяві вказано, що ці люди також мали на меті «дестабілізацію і знищення фундаментальних політичних, конституційних, економічних і соціальних структур балканських держав, а надалі – створення власної «Ісламської держави».

Прокурори заявили, що двом з підозрюваних були висунуті звинувачення в підготовці терористичних актів проти місцевих і закордонних чиновників в Косові, ще один затриманий був звинувачений в участі у боях на боці бойовиків на Близькому Сході. Також одному із затриманих інкримінують зберігання зброї і виготовлення вибухонебезпечних речовин, таких, що використовувалися під час нападів бойовиків у Парижі та Брюсселі.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading