your ads here!

Німеччина зупинила депортацію афганців після вибуху в Кабулі

No Comments

Німеччина тимчасово зупинила депортації громадян Афганістану, яким відмовили в наданні притулку. Це сталося через день після потужного вибуху в дипломатичному районі столиці Афганістану Кабулі, внаслідок якого загинули 90 людей, 400 були поранені.

1 червня канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що процес депортації буде зупинений доти, поки Міністерство закордонних справ не завершить огляд ситуації з безпекою в Афганістані, що має відбутися до липня, і до відновлення роботи німецького посольства в Кабулі.

Внаслідок вибуху, що стався 31 травня, посольство Німеччини було сильно пошкоджене. Після нападу Німеччина скасувала рейс, який повинен був перевезти депортованих у Кабул.

За словами Меркель, мораторій на депортації не стосуватиметься кримінальних порушників, пошукачів притулку, яких визнали загрозою для безпеки Німеччини, а також тих, хто відмовляється від офіційного обліку.

Програма, за якою тих, кому не дали притулку, добровільно повертають до Афганістану, продовжить діяти, додала вона.

У минулому більшість афганців, чиї прохання про притулок відхиляли, могли залишатися в Німеччині через загрозу безпеці в Афганістані. Минулого року Берлін визнав деякі регіони країни безпечними для повернення втікачів.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading