your ads here!

США випробують систему ПРО проти міжконтинентальної балістичної ракети

No Comments

Військові США на наступному тижні вперше випробують систему протиракетної оборони проти міжконтинентальної балістичної ракети.

Пентагон 30 травня запустить балістичну ракету з Маршаллових островів, а потім – перехоплювач з бази ВПС Ванденберг в Каліфорнії. Таким чином, Пентагон зімітує запуск балістичної ракети Північною Кореєю у напрямку території США.

Для американського перехоплювача починаючи з 1999 успішними були 9 із 17 спроб запусків проти ракет меншої дальності, ніж міжконтинентальні.

Пхеньян в останні місяці здійснив випробування різних ракет, в тому числі, й балістичної, з дальністю дії до декількох сотень кілометрів. Останній пуск відбувся 21 травня.

Президент США Дональд Трамп назвав Північну Корею «великою проблемою» на закордонному порядку денному Сполучених Штатів.

САШ, Франція і Великобританія закликали Раду безпеки посилити і, можливо, збільшити санкції щодо Пхеньяна у відповідь на низку випробувань балістичних ракет.

Ядерна програма та балістичні випробування для КНДР заборонені Радою безпеки ООН, але країна продовжує випробування і розвиток своєї ядерної й ракетної програми.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading