your ads here!

Росія намагалась вплинути на Трампа через його радників під час виборчої кампанії – ЗМІ

No Comments

Американські агенти дізналися влітку минулого року, що російські розвідники і політики обговорювали способи впливу на Дональда Трампа через його радників під час президентської виборчої кампанії, повідомило 24 травня видання The New York Times з посиланням на анонімних офіційних осіб у США.

Водночас видання пише, що фокус Росії у справі було зосереджено на Полу Манафорту, керівникові виборчої кампанії Трампа і на Майклові Флинну, який консультував Трампа у питаннях зовнішньої політики, а потім став радником Трампа з національної безпеки.

Обидва чоловіки мали непрямі зв’язки з російськими офіційними особами, котрі, найімовірніше, були упевнені, що ці контакти можуть бути використані, аби допомогти сформувати Трампові погляд на Росію, передає The New York Times.

Видання також повідомило, що нформація, зібрана спецслужбами США минулого літа, є досить достовірною, щоб передати її в ФБР, яке розслідує вплив Росії на вибори у США. Водночас незрозуміло, чи намагалися російські чиновники, чиї повідомлення були перехоплені, безпосередньо впливати на Манафорта і Флінна. Обидва заперечують будь-які змови з російським урядом.

Повідомлення The New York Times з’явилися після того, як колишній директор Центрального розвідувального управління Джон Бреннан заявив, що Росія намагалася вербувати агентів у США під час передвиборчої президентської кампанії у 2016 році. Бреннан додав, що до часу, як 20 січня він покинув ЦРУ, в нього було багато невирішених питань «щодо того, наскільки успішною була Росія у своїй спробі завербувати американських суб’єктів, учасників кампанії».

Росія неодноразово заперечувала будь-яке втручання у вибори в США. Президент США Дональд Трамп називає скандали навколо контактів представників теперішньої американської влади з Кремлем «полюванням на відьом».

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading