your ads here!

Нападник у Манчестері міг діяти не сам – МВС Британії

No Comments

Смертник, що підірвав себе по завершенні концерту в Манчестері 22 травня, міг діяти не сам, заявила міністр внутрішніх справ Великої Британії Ембер Радд.

«Цей напад був більш складним, ніж деякі з тих, які ми бачили раніше, і цілком ймовірно, – можливо, – що він не діяв сам», – сказала Радд BBC 24 травня.

За її словами, слідство встановило, що нападник, ідентифікований поліцією як народжений у Британії Салман Абеді, нещодавно повернувся з Лівії. Абеді має лівійське походження.

«Так, я вважаю, що це підтверджено. Коли ця операція закінчиться, ми хочемо проаналізувати його історію і те, що сталося, як він радикалізувався і яку підтримку він міг отримувати», – додала Радд.

Тим часом, міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом сказав, що Абеді, ймовірно, побував у Сирії і має «доведені» зв’язки з екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

Це угруповання взяло на себе відповідальність за напад у Манчестері, заявивши, що його здійснив «один із солдатів халіфату» – формулювання, з якого важко оцінити масштаби ймовірних зв’язків нападників з групою.

Радд сказала, що «не здивована» заявою «Ісламської держави», але додала, що поки що підтвердити причетність ісламістів до нападу не можна.

Влада Великобританії пізно ввечері 23 травня оголосила про підвищення рівня терористичної загрози в країні до максимального – «критичного» рівня через можливу «неминучу» нову атаку.

Як повідомила міністр внутрішніх справ, до 3,8 тисячі військових патрулюватимуть вулиці британських міст після вибуху.

Лондонська поліція 24 травня заявила, що армію проситимуть про допомогу в охороні ключових місць, зокрема Букінгемського палацу, будівлі парламенту й іноземних посольств.

Вибух на території «Манчестер Арени» в однойменному британському місті прогримів в ніч на 23 травня. Це сталося після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Унаслідок вибуху 22 людини загинули, ще 59 поранені. Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух. 

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading