your ads here!

Президент Киргизстану пропонує прокуратурі відкликати позов проти Радіо Свобода

No Comments

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв закликав генеральну прокуратуру країни відкликати позов до киргизької служби Радіо Свобода (Радіо Азаттик). Про це 12 травня повідомляє прес-служба Атамбаєва.

У повідомленні наголошується на «дотриманні основоположних принципів свободи слова і поваги до відповідальної журналістики» у Киргизстані.

«Радіо Свобода задоволене рішенням про відкликання позову до нашої киргизької служби. Радіо Азаттик відіграє важливу роль у медіа Киргизстану. Ми розраховуємо на продовження нашої місії із забезпечення точного, незалежного висвітлення новин у цій країні», – сказав президент Радіо Свобода Томас Кент.

У березні президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв заявив, що готовий судитися з киргизькою службою Радіо Свобода «в міжнародних судах» і поскаржитися на неї президентові США Дональдові Трампу, звинувачуючи журналістів у наклепі. Як сказав Атамбаєв, Радіо Азаттик – киргизька служба Радіо Свобода, – а також киргизький сайт Zanoza.kg вчинили на нього наклеп, повторивши заяви опозиційної партії «Ата-Мекен» («Батьківщина») після арешту лідера партії Омюрбека Текебаєва.

Звинувачення Атамбаєва стосувалися повідомлень про твердження партії «Ата-Мекен» 1 березня про те, що прокуратура Киргизстану домоглася арешту її лідера Текебаєва, щоб не дати йому оприлюднити нібито документи про те, що вантаж турецького транспортного літака, який розбився в січні біля аеропорту Бішкека, призначався Атамбаєву і його дружині. Водночас, повідомивши про це твердження, Радіо Свобода також повідомило і про заперечення речника Атамбаєва, який назвав заяви опозиції «брехнею».

Радіо також повідомляло і про позицію Міністерства закордонних справ Киргизстану, яке теж заперечило заяви опозиції, і про твердження МЗС, що, як заявили в Бішкеку, ці заяви опозиції заперечив і посол Туреччини в Киргизстані.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading