your ads here!

Влада Грузії не пустила до країни російських байкерів

No Comments

Грузинська влада не дозволила в’їзд до країни байкерам із російського клубу «Нічні вовки», яких пов’язують із президентом Росії Володимиром Путіним.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мґебрішвілі заявив, що російських байкерів не пустили на територію країни 2 травня. Подробиць він не навів.

«Заспокойтеся, «Нічні вовки» в Грузію не приїдуть», – сказав грузинський міністр. Так він відповів на заяви лідерів опозиційної партії «Єдиний національний рух» про плани російських байкерів провести 9 травня в Тбілісі «гучні акції».

Від 2015 року байкери з клубу «Нічні вовки», який підтримав незаконну анексію Криму Росією і члени якого воювали на боці підтримуваних Росією бойовиків на сході України, їздили із мотопробігами країнами ЄС напередодні Дня перемоги, 9 травня.

Лідер клубу Олександр Залдостанов на прізвисько «Хірург», який часто з’являвся на публіці разом із Путіним, є одним із лідерів прокремлівського руху «Антимайдан». США і Канада внесли його до санкційного списку осіб, причетних до дестабілізації ситуації в Україні й анексії Криму. За даними Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, «Нічні вовки» отримують багатомільйонні гранти з федерального бюджету Росії.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading