your ads here!

Сирія: спостерігачі повідомляють про успіхи курдсько-арабських сил в боях проти ісламістів біля Ракки

No Comments

Підтримувані США курдсько-арабські сили досягли успіхів у боротьбі проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в місті Табка, що неподалік від осередку екстремістів у Рацці на півночі Сирії. Група моніторингу «Сирійська обсерваторія з прав людини» 30 квітня повідомила, що курдсько-арабський альянс, відомий як «Сирійські демократичні сили», тепер контролює понад 70 відсотків Табки.

«Старе місто повністю захоплене, і біля воріт нового міста йде запекла боротьба, – сказав директор обсерваторії Абдель Рахман.

Спостерігачі також повідомили про серйозні бої між ісламістами та бійцями «Сирійських демократичних сил», підтримуваними США з повітря.

«Сирійські демократичні сили» показали фотографії зброї, ракет, боєприпасів і прапора ісламістів, які, за їхніми словами, були знайдені в Табці.

Нині курдсько-арабські сили, підтримувані коаліцією на чолі зі США, оточили Табку, яка стоїть на річці Євфрат поруч з греблею і військовим аеропортом за  приблизно 55 кілометрів від Ракки, самопроголошеної «столиці» угруповання «Ісламська держава» в Сирії. У місті перебуває близько 85 тисяч жителів.

Сирійська громадянська війна з 2011 року забрала життя понад 300 тисяч людей.

Сполучені Штати і Туреччина підтримують повстанців, які воюють з урядом президента Башара Асада, а Росія й Іран навпаки Асада підтримують. Бійці-ісламісти протистоять обом сторонам.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading