your ads here!

Акція «Набрид» у Росії: понад 100 учасників затримано

No Comments

Силовики затримали близько сотні учасників акції «Набрид» у різних містах Росії, повідомляє російська служба Радіо Свобода. За їхніми даними, найбільше затриманих – по кілька десятків – у Санкт-Петербурзі і Тулі, де також були конфісковані листи російському президенту Володимирові Путіну. У Москві акція, на яку вийшло кілька сотень людей, минула без затримань.

У деяких містах проведенню акції заважали представники місцевої влади: у Томську, зокрема, промови активістів «глушили» патріотичними піснями із машин комунальників, а у Краснодарі зненацька почали стригти газон у місці проведення протестних заходів.

Акції «Набрид» руху «Відкрита Росія» проходять сьогодні в багатьох російських містах. У Кемерові на заході були затримані близько 20 активістів. В Іжевську, Горно-Алтайську, Новокузнецьку і Тюмені в поліцію потрапили організатори протестів.

Учасники акції «Набрид» закликають російського президента Володимира Путіна не брати участі у президентських виборах, які заплановані на 2018 рік.

Організація «Відкрита Росія», підтримувана Михайлом Ходорковським, анонсувала акцію «Набрид» наприкінці березня. 26 квітня російська влада визнала зареєстровану у Великобританії організацію «Відкрита Росія» «небажаною». На наступний день в офісі однойменного руху в Москві пройшов обшук.

Колишній нафтовий магнат, колишній співвласник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський понад 10 років відбув в ув’язненні в Росії за двома кримінальними справами про податкові й інші фінансові порушення, другу з яких правозахисники називають суто політичною. Він залишив Росію після того, як президент Володимир Путін помилував його у грудні 2013 року. Ходорковський живе переважно у Швейцарії і Великобританії.

 

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading