your ads here!

Меркель: дії Туреччини ускладнюють відносини ЄС з Анкарою

No Comments

Останні дії Туреччини, зокрема, референдум про внесення поправок до конституції, що передбачають розширення повноважень президента країни Реджепа Таїпа Ердоґана, серйозно ускладнили відносини між Європейським союзом і Анкарою, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Під час виступу в Бундестазі 27 квітня Меркель наголосила, що повідомлення про порушення під час голосування викликають велике занепокоєння, але Європа і Туреччина будуть «працювати, щоб повернутися до діалогу».

Меркель також нагадала про арешт турецькою владою кореспондента німецької газети Die Welt Деніза Юсела, за її словами «несумісний з конституційною державою».

Журналіст, якого звинувачують у пропаганді тероризму, перебуває в одиночній камері. При цьому консулу ФРН дозволили тільки одне відвідування журналіста.

Меркель заявила, що вона також буде використовувати зустріч з іншими лідерами ЄС в Брюсселі 29 травня, щоб обговорити, «які заходи були б доцільні» для ЄС стосовно Туреччини.

Відносини між Німеччиною і Туреччиною погіршилися через суперечки, пов’язані з невдалим переворотом у липні і подальшим переслідування в Туреччині обвинувачених у змові.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading