your ads here!

Бої у Сирії триватимуть, поки при владі буде аль-Асад – Ердоган

No Comments

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що бойові дії у Сирії не закінчаться, допоки при владі буде президент Башар аль-Асад.

«Сирія має бути звільнена від аль-Асада, тоді й буде знайдене рішення», – заявив Ердоган 25 квітня в інтерв’ю Reuters.

«Аль-Асад вбив сотні тисяч людей. Я маю у своїй країні 3 мільйони біженців, 1,5 мільйони біженців наразі перебувають у Лівані, близько мільйона – у Йорданії. Ці люди залишили свою батьківщину», – зазначив він.

«Ми не можемо більше говорити про домовленості з аль-Асадом, інакше наші зусилля будуть марними», – наголосив Реджеп Таїп Ердоган.

За його словами, президент Росії Володимир Путін, який підтримує сирійського президента з 2015 року, сказав йому, що він «не адвокат аль-Асада».

Росія й Іран є найближчими союзниками аль-Асада, їхні війська допомагають сирійським силам у боротьбі не тільки з угрупованням «Ісламська держава», але й з поміркованими опозиційними групами.

Туреччина і міжнародна коаліція під проводом США головним чином підтримують так звану «Вільну сирійську армію».

Але Анкара також воює проти курдських бійців, що борються як проти режиму аль-Асада, так і проти бойовиків «Ісламської держави».

25 квітня турецька авіація завдала ударів по позиціях Загонів народної самооборони (YPG) на півночі Сирії. Цю атаку засудили у Вашингтоні, зазначивши, що Туреччина не узгоджувала її з членами міжнародної коаліції.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading