your ads here!

США засуджує авіаудари Туреччини по курдських бійцях в Іраку і Сирії

No Comments

Держдепартамент США висловлює занепокоєння через авіаудари Туреччини 25 квітня проти курдських бійців на півночі Сирії і півночі Іраку, заявляючи, що вони не погоджені з міжнародною коаліцією. У Держдепартаменті наголосили, що висловили своє занепокоєння безпосередньо турецькому уряду.

Через ці повітряні удари курдські бійці попросили коаліцію під проводом США про повітряний захист. Після авіаудірів влада іракського Курдистану висловила вимогу відвести сили «Курдської робітничої партії» (PKK) з провінції Сінджар, що на півночі Іраку.

Анкара підтвердила, що її літаки бомбардували позиції курдських бойовиків в іракській провінції Сінджар, а також на півночі Сирії. У заяві турецьких військових мовиться, що метою ударів у провінції Сінджар було унеможливлення постачання зброї PKK для вчинення нападів всередині Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив 25 квітня, що не дозволить перетворити Сінджар на базу курдських бойовиків PKK.

Але, за інформацією Держдепартаменту США, під час ударів у провінції Сінджар загинули бійці курдської «Пешмерґи» – курських сил в Іраку, які є важливими союзниками міжнародної коаліції у боротьбі з угрупованням «Ісламська держава».

За повідомленням командувача курдських бійців, генерала Семе Босалі, під час авіаударів у провінції Сінджар загинули 5 бійців «Пешмерґи».

«Пешмерґа» і Загонами народної самооборони (YPG) є учасниками коаліції проти угруповання «Ісламська держава». У той же час PKK у ЄС, США і Туреччині вважають терористичним угрупованням. Анкара вважає екстремістами і YPG.

Бойовики PKK перебувають у провінції Сінджар з літа 2014 року, коли вони допомогли сотням тисяч єзидів втекти у гори через загрозу з боку ісламістів.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading