your ads here!

Вибори у Франції: Макрон і Ле Пен виходять у другий тур – екзит-поли

No Comments

Згідно з попередніми даними екзит-полів, найбільше голосів на виборах президента Франції набрав кандидат-центрист Еманюель Макрон.

За Макрона проголосували 23,7% виборців. Цей результат відкриває йому шлях для участі у другому турі виборів, який запланований на 7 травня.

До другого туру також виходить кандидат від крайнього правого Національного Фронту Марін Ле Пен, яка набрала 21,7% голосів.

Інші фаворити – представник крайніх лівих Жан-Люк Меланшон та консерватор Франсуа Фійон – набрали однакову кількість голосів – 19,5%.

Участь у першому турі президентських виборів у Франції взяли 77% виборців, за остаточною оцінкою Ipsos наданою французьким ЗМІ на основі репрезентативної вибірки з 500 виборчих дільниць.

У 2012 році – участь сягнула 79,48%.

Перший тур виборів у Франції відбувся на тлі посилених заходів безпеки та надзвичайного стану, запровадженого у листопаді 2015 року.

Понад 66 тисяч виборчих дільниць перебували під охороною більш ніж півсотні тисяч правоохоронців. Патрулювання та безпеку на вулицях також здійснювали понад сім тисяч військових.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading