your ads here!

Британія приєдналася до обмежень США на електронні пристрої в кабінах авіарейсів із низки країн

No Comments

Велика Британія оголосила слідом за США, що теж запроваджує заборону брати електронні пристрої з собою до кабіни прямих авіарейсів із низки країн до Британії.

Ця норма передбачає, що будь-які електронні пристрої розміром більше від 16 см у довжину, 9,3 см в ширину і 1,5 см у висоту треба буде здавати в багаж, із собою до кабіни можна буде брати тільки менші пристрої.

Британське обмеження буде стосуватися прямих рейсів із Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу й Саудівської Аравії і британських та іноземних авіакомпаній, що здійснюють такі рейси: British Airways, easyJet, Jet2, Monarch, Thomas Cook, Thomson, Atlas-Global, Pegasus, EgyptAir, Royal Jordanian, Middle East Airlines, Saudia, Turkish Airlines і Tunisair.

Воно почне діяти з 25 березня.

Раніше у вівторок про схожу заборону офіційно оголосили у Сполучених Штатах Америки, мотивуючи це можливою терористичною загрозою. Як заявили в Міністерстві внутрішньої безпеки США, пасажири дев’яти авіакомпаній, що здійснюють такі рейси з восьми країн Близького Сходу і Північної Африки, муситимуть здавати комп’ютери, планшети, фотоапарати, відеокамери, музичні плеєри й електронні ігри до багажу. Винятком залишаться мобільні телефони, включно зі смартфонами, які далі можна буде брати з собою до кабіни.

Ці обмеження будуть стосуватися прямих рейсів до США з Туреччини, Саудівської Аравії, Йорданії, Єгипту, Кувейту, Марокко, Катару й Об’єднаних Арабських Еміратів авіакомпаній Royal Jordanian, EgyptAir, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates і Etihad Airways. Авіакомпанії мають вжити заходів, щоб запровадити ці обмеження з 7-ї години ранку за Грінвічем 25 березня.

Міністерство внутрішньої безпеки США заявило, що дані розвідки свідчать про невпинні плани «терористичних угруповань» готувати напади проти цивільної авіації. Ці угруповання «агресивно просувають новітні методи здійснення нападів, серед них пронесення вибухових пристроїв у різноманітних побутових речах», заявили в міністерстві. «Запровадження додаткових заходів безпеки посилює нашу здатність протистояти подальшим замахам на трансокеанське авіасполучення», – мовиться в заяві.

Посадовці у США заявляють, що заходи будуть діяти доти, доки загроза не зменшиться. Вони будуть стосуватися приблизно 50 рейсів щодня.

Тим часом у Міністерстві транспорту Канади заявили, що теж розглядають можливість запровадити схоже обмеження.

Categories: Світ

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading