your ads here!

ФДМ: цьогоріч в Україні запланована приватизація 500 держпідприємств

No Comments

Фонд державного майна України планує цьогоріч приватизувати більш ніж 500 державних підприємств. Про це, як передає УНІАН, заявив голова ФДМ Дмитро Сенниченко.

«Серед них (держпідприємств – ред.) будуть малі об’єкти, нерухомість і так звані brown fields, тобто непрацюючі об’єкти», – сказав Сенниченко на зустрічі з представниками німецьких компаній. Повідомляється, що в зустрічі взяв участь спецуповноважений уряду Німеччини з питань підтримки процесу приватизації в Україні Райнер Бомба. 

Очікується, що фонд планує приватизувати п’ятірку таких об’єктів як готелі «Дніпро» і «Президент», «Об’єднану гірничо-хімічну компанію», Одеський припортовий завод та завод «Електроважмаш».

Голова Фонду держмайна зазначив, що заплановані на приватизацію і сільськогосподарські підприємства, але поки не зрозуміла процедура їхньої передачі через очікуваний запуск ринку землі.

У 2019 році Україна заробила на приватизації 536,5 мільйона гривень замість запланованих 17,1 мільярда. У 2020 році уряд хоче отримати від приватизації 12 мільярдів гривень.

залишити коментар:

Discover more from ЕХО УКРАЇНИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading